Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem THK Genel Başkanı Vacit Öktem, 90'ıncı yıl kutlamasında sert açıklamalarda bulundu

        Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Vacit Öktem,THK'nın kuruluşunun 90. yıldönümü dolayısıyla alışveriş merkezi Ankamall'ın sergi alanında, 41 ilin havadan çekilen fotoğraflarının yer aldığı "Gökyüzünden Türkiye Manzaraları" adlı fotoğraf sergisinin açılışını yaptı.

        Serginin açılışının ardından, THK'nın 90. kuruluş yıldönümünü geçmiş yıllardan farklı olarak halkın yoğun olarak bulunduğu bir yerde kutlamak istediklerini söyleyen Öktem, "Yıllardır bize desteklerini esirgemeyen halkımız, bu dönemle birlikte artık çok farklı bir Türk Hava Kurumu görecek. Tüm şeffaflığımızla asli işimiz olan havacılık faaliyetlerine önem vereceğiz. Holdingleşme düşüncesiyle maalesef geri plana itilmiş asli işimiz olan havacılık eğitimlerimizi süratle eski parlak günlerine taşıyacak adımları atacağız" dedi.

        'HAVACILIĞIN DIŞINDA HİÇBİR UĞRAŞI OLMAYAN...'

        Kurumun 90 yıllık tarihinde ilk defa bir şube başkanının seçimle genel başkan olduğunu anımsatan Öktem, Atatürk'ün en önemli eserlerinden olan THK'nın, halkın desteği ve şube başkanlarının fedakar çalışmalarıyla üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirdiğini söyledi.

        Öktem, önceki genel başkanın şahsından kaynaklanan olumsuzlukları yargıya bırakıp ileriye baktıklarını dile getirerek şöyle devam etti: Hepsi ülkemizin dört bir yanından seçilerek gelen merkez kurullarımızla, halkımıza, hedefi sadece sportif ve amatör havacılık olan ve havacılığın dışında hiçbir uğraşı olmayan dürüst ve şeffaf bir THK vadediyoruz. Halkımız bize inansın ve güvensin.

        7/24 AMBULANS HELİKOPTER HİZMETİ

        Türk Hava Kurumunun kamudan hiçbir geliri olmayan ve kendi olanakları ile faaliyetlerini sürdüren bir kurum olarak Avrupa'nın en büyük yangın söndürme filosuna sahip olduğunu anlatan Öktem, şunları kaydetti:

        22 adet tek motorlu ve 4 adet çok motorlu glass kokpit son teknolojiye sahip uçaklarımızla sadece 2014 yılında 160 pilot yetiştirerek sisteme dahil edilmiş ve bu sayede sektörün pilot ihtiyacının yüzde 45'i kurumumuz tarafından karşılanmıştır. 17 ambulans helikopterimizle hava ambulans hizmeti vermeye devam ediyoruz. Yakında hizmete girecek 4 adet gece görüş helikopterimiz sayesinde şu anda sadece gündüz şartlarında verilebilen bu hizmet bundan sonra zaman kavramı olmaksızın 24 saat sürdürülebilecek.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ