Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Özgecan Aslan davasının bizzat takipçisi olacağım

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Müteahhitler Birliği Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Ödül Töreni'nde konuştu.

        Erdoğan, Özgecan Aslan'ın katledilmesi sonrası CHP'li vekil Aylin Nazlıaka'nın kadına şiddet protestosunda dans etmesini sert sözlerle eleştirdi.

        Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle;

        Otobüste teröristler tarafından diri diri yakılan kızımız için ses çıkarmayanlar, eylem sırasında ölenler için Türkiye'yi ayağa kaldırmaya çalıştılar. Bunlar kendi ülkesine, kendi milletine, kendi insanının değerlerine, kültürüne o kadar uzaklar ki geçtiğimiz günlerde hunharca katledilen Özgecan'ımızın ölümünü dans ederek güya protesto ediyorlar. Bu ne biçim iştir. Önce sen biliyorsan bir Fatiha oku. Bilmiyorsan bir rahmet dile. Ailesine bir başsağlığı dile. Dans ediyor. Bunun bizim kültürümüzdeki yeri nedir? Adeta sanki o ölümden zevk alıyor, bu anlama gelir.

        'HEPİMİZİN KIZININ BAŞINA GELEBİLİRDİ'

        (Özgecan'ın öldürülmesi) Bu alçaklığın, bu canice, vahşice yapılan bu katlin failleri yakandı. İnşallah hakkettikleri cezayı da en ağır şekilde almaları için bizzat davanın takipçisi olacağım. Şu anda da zaten takip ediyorum

        Kadını zayıf görerek, kadını korunmasız görerek, kadını aciz görerek ona şiddet uygulayan her kim olursa olsun alçaktır, zavallıdır. Kadına şiddet uygulamak, Allah'ın emanetine ihanet etmektir.Bu olay hepimizin kızının başına gelebilirdi. Elim hadiseyi günlük siyasete alet edenleri kınıyorum, lanetliyorum.

        Özellikle karar mekanizmalarının büyük çoğunluğunu oluşturan beyefendilere sesleniyorum: Bu olay (Özgecan'ın öldürülmesi), hepimizin kızının başına gelebilirdi. Bu konuyu bu hassasiyetle sizler, bizler sahiplenmedikçe gerçek bir iyileşme mümkün olmayacaktır.

        "TÜM DÜNYANIN VİCDANINA SESLENİYORDUK"

        Erdoğan, "Davos'ta one minute dediysek bundan dolayı dedik. Sadece İsrail'e değil, dünyadaki tüm mazlumlara sahip çıkma adına bunu yaptık. Amerika'da evlerinin içinde alçakça katledilen Suriye Türkmeni kardeşlerimiz için Sayın Obama'ya neredesin başkan derken, aslında tüm dünyanın vicdanına sesleniyorduk, derdimiz buydu" ifadelerini kullandı.

        NAZLIAKA'DAN ERDOĞAN'A YANIT: O DANS ÖZGECAN İÇİN DEĞİLDİ

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isim vermeden Özgecan'ı anmak için 'dans etmekle' eleştirdiği CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, "O dans Özgecan için değildi" yanıtını verdi.

        'HER YIL OLDUĞU GİBİ BİR ETKİNLİK'

        Nazlıaka konuyla ilgili şunları söyledi: 14 Şubat Cumartesi günü etkinlik Özgecan için düzenlenmiş değildi; orada dans edilmesinin nedeni Özgecan’a ilişkin bir anma değildi. Orada her yıl olduğu gibi bir etkinlik düzenlendi. Dünyada ve Türkiye’de her gün bir kadın katliamı olduğu için de 14 Şubat sembolik anlamıyla da evrensel bir gün olarak seçilmiştir. Ama dansa odaklanmak bu konuyu çarpıtmak, tartışmayı özünde uzaklaştırmak için seçilen yoldur. Ama bu oyun tutmaz.

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ÖZGECAN ASLAN TWEETLERİ

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından Tarsus'ta hunharca katledilen Özgecan Aslan ile ilgili bir Tweet attı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ