Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İzmir ve Eskişehir'den Nihat Doğan hakkında suç duyurusu

        Bir grup avukat, Mersin'de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesinin ardından sosyal paylaşım sitesindeki mesajları nedeniyle şarkıcı Nihat Doğan hakkında İzmir Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

        Avukatlar Eren İlhan Güney, Şehrazat Mercan ve Gözde Uzsoy tarafından hazırlanan dilekçede, Doğan'ın 14 Şubat günü paylaştığı mesajlardan örneklere yer verildi.

        Şahsın tanınan, bilinen ve bazı kesimlerce sevilen, topluma mal olmuş bir kişi olduğuna değinilen dilekçede, şu ifadeler kullanıldı:

        "Doğan'ın söz konusu mesaj ile TCK 215. madde kapsamında suçu ve suçluyu övdüğü, Anayasanın 2. maddesinde cumhuriyetin niteliklerinden biri sayılan laiklik ilkesinin insanları, toplumu ahlaksızlaştırdığını ifade ederek tecavüz suçunu laiklik ilkesine bağladığı ve TCK 216. maddesi uyarınca 'Halkın bir kesimini sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak aşağılama' suçunu işlemiştir."

        Avukatlar daha sonra, Doğan'ın cezalandırılması taleplerini içeren suç duyurusuna ait dilekçeyi İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına sundu.

        ESKİŞEHİRLİ KADINLAR DA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

        Eskişehir Barosu Kadın Hukuku Komisyonu ve Eskişehir Eşitlik Platformu üyeleri, sosyal medyada paylaştığı mesajdan dolayı sanatçı Nihat Doğan hakkında suç duyurusunda bulundu. Aile Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ı istifaya davet etti. Eskişehir Adliyesi önünde eylem yapan Eskişehir Barosu üyeleri adına bir açıklama yapan Avukat Pınar Arpacı, Aile Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ı istifaya davet etti.

        Eskişehir Barosu Kadın Hukuku Komisyonu ve Eskişehir Eşitlik Platformu üyeleri, Mersin'in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın vahşice öldürülmesini adliye önünde protesto etti.

        Eskişehir Adalet Sarayı önünde toplanan Eskişehir Barosu Kadın Hukuku Komisyonu ve Eskişehir Eşitlik Platformu üyeleri, Adliye önünde basın açıklaması yaptı.

        Eskişehir Barosu Kadın Hukuku Komisyonu üyeleri adına basın açıklaması yapan avukat Pınar Arpacı, Aile Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ı istifaya davet etti.

        Arpacı, şunları söyledi: "Doğal afet yaşamıyoruz, ilan edilmiş bir savaşta da değiliz. Kadınlar ölüyor, öldürülüyor; okuluna giderken bir dolmuşta elleri kesilerek ve yakılarak bir derenin kuytusuna atılıveriyor hiç yaşamamış gibi. Her gün haber bültenlerinde yer alan cinayetlerin soğuk yüzü ülkemizde kadınların yaşama hakkının olmadığını ilan ediyor bizi. Sistemli saldırının temelinde iflas etmiş ve çürümüş bir siyasi program var. Sabır taşı çatladı. Saldırıya uğradığımızda çığlık atmamızı salık veren ilgili bakan Ayşenur İslam'ın bir ormanın derinindeki bir genç kadının çığlığının duyup duymadığını merak ediyoruz. Şiddeti ve cinayetleri önleyemeyen bir bakanın, 'Tarsus'taki cenaze evine birlikte ağlamaya geldik' ifadesindeki riyakarlığı herkes görüyor. Özgecan Aslan'ın tüm dava süreçlerinde davaya müdahil olarak sanıkların en ağır şekilde cezalandırılması için elimizden geleni yapacağız." şeklinde konuştu.

        Öte yandan Eskişehir Eşitlik Platformu üyeleri, sanatçı Nihat Doğan'ın sosyal medya paylaşım olan twitter üzerinden paylaştığı mesajı için cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusundan bulundu.

        RADYODAN BOYKOT

        Balıkesir'de yayın yapan özel birradyo, hunharca katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan hakkında Twitter'da yaptığı yorumlar yüzünden, sanatçı Nihat Doğan'ın şarkılarını çalmama kararı aldı. Topluma örnek olması gereken sanatçıların, tüm Türkiye'yi yasa boğan bir cinayeti meşru gösterme çabalarının kabul edilemez olduğunu belirten radyosahibi Murat Tozan, kararı dinleyicilerine duyurdu.

        AA/CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ