Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa mersindeki Özgecan eyleminde polise tekme yumruk atıldı

        Ardından ellerinde ‘Katili tanıyoruz, faili devlet. Özgecan’ın hesabını soracağız’ pankartı açtı. ‘Kadın cinayetleri politiktir’, ‘Özgecan’ın hesabı sorulacak’, ‘Özgecan’ın katili erkeklerin devleti’ sloganı attı.

        Genç kızlar slogan atarken, başı yazmalı bir kadın ve yaşlı bir erkek de eyleme destek verdi. Adını açıklamayan erkek, herkesin gençlerin eylemine destek vermesini isterken Mersin Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Murat Esertürk, Özgecan’ın ölümünün politik malzeme edilmemesi gerektiğini, ruhunun şu anda duaya ihtiyaç olduğunu söyledi.

        Esertürk, bundan sonra Özgecanların ölmemesi için yapılması gerekenlerin olduğunu ifade ederek, “Bu çocuklar maalesef Özgecan üzerinden siyaset yapıyor. Biz onlara şiddet uygulamayacağız. Türk polisi şiddet uygulamaz, kamu düzenini korur, insanların insan haklarını saygılıdır. Bunun en güzel örneklerini Mersin’de gösteriyoruz" dedi.

        POLİSE TEKME YUMRUK

        Eylemcilerin eylemlerindeki ısrarı üzerine olay yerine kadın Çevik Kuvvet polisleri geldi. Yaklaşık bir saat süren eylem sırasında genç kızlar direnince polis bu kez beraberinde getirdiği demir kesme makasıyla zincirleri keserek gözaltına almaya çalıştı.Bu sırada Esentürk' ün direnen eylemcilere "Senin de annen var baban var bu görüntüleri görmesinler. Lütfen sakin olun" diye anons ettiği görüldü. Yaşanan arbedede genç kızlardan bazıları polislere tekme ve tokat attı. Bir eylemcinin ise polis memurunun kolunu ısırmaya çalışması dikkat çekti.

        Bunun üzerine kızlar, yaka paça gözaltına alınarak araçlara bindirilip sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ