Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İçişleri Bakanı Ala, Şırnak'taki izinsiz gösterilerde yaralanan polis memurunu ziyaret etti

        Ala, ziyaret sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, önceki gün gece Şırnak'ın ilçesi İdil'de olaylara müdahale ederek önlemeye çalışan polis memuru Uğur Güneş'in bulunduğu zırhlı araca molotofkokteyli atılması sonucu yaralandığını belirtti.

        Polis memuru Güneş'in yüzü ve ellerinde ciddi yanık olduğunu ifade eden Ala, "Doktorlarımıza teşekkür ediyorum, kendisini ziyaret ettik. Aldığımız haberler iyi yönde, gelişmeler olumlu, ümit ediyorum kısa zamanda sağlığına kavuşacaktır. Herhangi bir iz kalmaması konusunda gayret sarf ediyor doktorlarımız da. Kendisiyle de görüştük moralini iyi gördüm" diye konuştu.

        İçişleri Bakanı Ala, polis memurunun vazifesini yaparken, ortalık yakılıp yıkılmasın diye tedbir almaya çalışırken zırhlı aracın içine molotofkokteyli atıldığını ve yaralandığını ifade ederek, bunun ciddi bir durum olduğunu söyledi.

        Bu tür olayların Türkiye'nin gündeminden çıkarılması gerektiğini dile getiren Ala, "Bu konuya ilişkin bütün sorumlu insanlar siyasetçiler neyi savunuyorlar, neyin yanındalar bunu çok iyi milletimizin gördüğü kanaatindeyim. Bu hadiselerin olmaması için gayret sarf ediyoruz. Bunun pratik önlemlerini alıyoruz, yasal düzenlemelerini yapıyoruz. Mecliste görüşmeler olmadan vaka böyle, günde kaç hadise oluyor. Polis memuruna, esnafa, vatandaşa molotof atmak ne demek? İnsanların hayatını tehlikeye atan bir madde, patlayıcı yanıcı silah etkisi yapıyor" değerlendirmesini yaptı.

        Bakan Ala, Güneş'e, ailesine ve millete geçmiş olsun dileğinde bulundu.

        Yanık Merkezi Sorumlu Uzman Doktoru İsa Sözen de hastanın intikal ettiğinde, yüzünde ve elinde yüzde 8'lik ikinci derece yanık bulunduğunu belirterek, iki haftalık tedavi sürecinden sonra iz kalmadan tedavi etmeyi planladıklarını, genel durumumun iyi olduğunu kaydetti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ