Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Kızılay Başkanı Ahmet Lütfi Akar, 3 liraya satılan, susturucu denilen emniyet kemeri tokasının yüzlerce insanın hayatına mal olabileceğini ifade etti

        HT GAZETE

        Trafik kazalarında emniyet kemerinin kullanılmamasından kaynaklanan ölüm ve yaralanmaları en aza indirmek için “Yol Güvenliği Savunuculuk Projesi” düzenlendi.

        Türk Kızılayı ile Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) işbirliğiyle hayata geçirilen proje kapsamında, emniyet kemeri kullanımı konusunda farkındalık yaratılması amaçlanıyor.

        CAYDIRICI CEZA OLMALI

        Emniyet kemeri takmayanlara uygulanan cezanın caydırıcı olması için yasa çıkarılması talebiyle imza kampanyası başlatılırken, Galata Köprüsü’nün Karaköy ayağındaki basın toplantısında konuşan Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, geçen yıl Türkiye’deki trafik kazalarında yaklaşık 8 bin 700 kişinin hayatını kaybettiğini, 200 bin kişinin yaralandığını ve sakatlandığını belirtti.

        Akar, piyasada 3 liraya satılan, susturucu da denilen emniyet kemeri tokasının insan hayatına mal olabileceğini vurgulayarak, “Kemer kullanmamak ve kurallara uymamaktan kaynaklanan kazaların Türkiye’ye maliyeti bir insana bedel değil ama 20 milyar lira” ifadelerini kullandı.

        KEMER TAKMA ORANI YÜZDE

        47 Trafikten sorumlu Istanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Metin Alper ise “Maalesef kemer takma oranımız Avrupa standartlarına çıkamadı henüz. Şu anda Istanbul içinde kemer takma oranı yüzde 47, şehirlerarası yollarda yüzde 57. Kemer kullanmamanın cezası 88 lira idari para cezası. Biz, 2014 yılının tamamında 162 bin sürücüye emniyet kemeri kullanmamaktan dolayı ceza yazdık” diye konuştu.

        TOFD Genel Başkanı Ramazan Baş ise “Bu kemer tokasının üzerinde 3 lira ibaresi var ancak toplum, devlet ve ailenin omurilik felçlisine yaptığı katkı 4 milyon doları buluyor. 3 liralık bir toka, manevi anlamda ömür boyu tekerlekli sandalyeye bağlanmasına neden olabiliyor ve maddi anlamda 4 milyon dolarını götürebiliyor” diye konuştu. Trafik polisleri sürücülerin ve yolcuların kemer takıp takmadığını kontrol etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ