Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Yalova’da ‘merkez yoklaması’ kararı, Muharrem İnce’nin önünü kesmeye yönelik bir adım olarak değerlendirildi

        DÜZGÜN KARADAŞ/ANKARA

        Yalova’da ‘merkez yoklaması’ kararı, Muharrem İnce’nin önünü kesmeye yönelik bir adım olarak değerlendirildi. Ancak HABERTÜRK’ün edindiği bilgiye göre, kararın arkasında engelleme amacı değil, İnce’ye yönelik bir ‘jest’ yatıyor.

        Kılıçdaroğlu’nun, PM toplantısından bir gün önce telefonla görüştüğü İnce’ye, “Yalova’da adayımız sensin, önseçimle vakit harcama, İkinci sıraya iyi bir aday bul ve git çalışmalarına başla” dediği öğrenildi. Yakın çevresine konuşan İnce ise, “Genel Başkan, iyi niyetli bir tavır sergiledi. Genel Başkan’ın benimle ilgili jestinin, ön kesme çabası gibi algılanmasına üzüldüm” dedi. İnce’nin, özellikle sosyal medyada yapılan yorumların önüne geçmek için Kılıçdaroğlu’nu yakın zamanda memleketi Yalova’ya davet edeceği öğrenildi.

        BAYKAL ‘KONTENJANI’ KABUL ETMEDİ

        CHP Lideri Kılıçdaroğlu, eski Genel Başkan Deniz Baykal’a da Antalya’da birinci sıra kontenjan adaylığı teklif etti. Baykal, “Ben hâkim gözetiminde yapılacak önseçimle gelmek istiyorum” diyerek kontenjan adaylığını kabul etmedi. Baykal, Antalya’da önseçime girecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ