Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa "Usulsüz dinleme" soruşturmasında 7 şüphelinin de serbest bırakılmasına yönelik itirazlar reddedildi

        Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, "casusluk", "devletin birliğini bozmak" ve "kriptolu ve normal telefonların usulsüz dinlendiği" iddialarına ilişkin yaptığı soruşturma kapsamında tutuklu 5 şüphelinin tutukluluğuna, 7 şüphelinin ise tutuklama istemiyle sevk edilmelerine karşın serbest bırakılmalarına yönelik itirazlar reddedildi.

        Soruşturma kapsamında, şüphelilerden eski TİB Bilgi Sistemleri Daire Başkanı İlhan Elieyioğlu, eski TİB Başkanvekili Osman Nihat Şen, TİB mensupları Bülent Kocagürbüz, İsmail Bakar ve Ferhat Saraç tutuklanmış, avukatları tutukluluklarına itirazda bulunmuştu.

        TÜBİTAK BİLGEM eski Başkanı Hasan Palaz, TÜBİTAK görevlisi Özgür Ö, TİB mensupları Hamza D, Ali O.T, Barış Y, Adil B. ve Halil Ç. ise tutuklamaya sevk edilmiş, ancak sorgularının ardından serbest bırakılmışlardı. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Harun Ceylan, "tutuklama koşullarının bulunduğu" gerekçesiyle bu karara itiraz etmişti.

        Gerek avukatlar, gerekse Savcı Ceylan'ın itirazları ilk kararı veren Gölbaşı Sulh Ceza Hakimliğince değerlendirilmişti. Hakimliğin başvuruları yerinde görmemesi ve kararını değiştirmemesi üzerine itirazlar, Ankara Sulh Ceza Hakimliğine gönderilmişti.

        İtirazları değerlendiren Ankara 1. Sulh Ceza Hakimi Orhan Yalmancı, incelemesi sonucunda bütün itirazların reddini kararlaştırdı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ