Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 22 yaşındaki kadın eşine karşı açtığı boşanma davası sonrası eşi ve yakınlarının saldırısına uğradı

        Sedef ŞENKAL DEMİR/HABERTÜRK

        Henüz 5 yıllık evli olmasına rağmen hem eşinden hem de eşinin ailesinden şiddet gördüğü için boşanma davası açan 22 yaşındaki Merve O., bunun bedelini neredeyse canıyla ödüyordu. Kocasına karşı koruma kararı aldırıp 3 yaşındaki oğlunun geçici velayeti de kendisine verilen Merve O., boşanma davasının duruşması için önceki gün annesi Leman A., kız kardeşi Melis ve bir tanıdığıyla Anadolu Adliyesi’ne gitti. Kocasının katılmadığı duruşma sonunda genç kadın yine beraberindekiler ile birlikte adliyeden ayrıldı. Ancak kocası Ayhan O.’nun annesi ve kız kardeşi bu sırada adliyenin bir köşesinde bekledi. Anne ve kızı, gelinleri ile yakınlarını “Siz gününüzü göreceksiniz. Bir buradan çıkın” diyerek tehdit etti. Bununla da yetinmeyen aile, gelinleri ile yanındakilere E-5 Karayolu Cevizli Köprüsü altında satır, sopa ve bıçaklarla saldırdı. Kavganın ardından iki aileden toplam 12 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler dün sabah adileye sevk edildi. Savcılık sorgularının ardından da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

        ‘ÇOCUK HASRETİ ÇEKİYORUM’

        Merve O., Habertürk’e yaptığı açıklamada, 3 yaşındaki oğlunun eşi tarafından kaçırıldığını söyleyerek, “Savcılığa şikâyette bulundum. 3.5 aydır çocuğuma hasretim. Suç işledi. Velayeti bende olan çocuğu kaçırdı ama kimse bir şey yapmıyor. Savcılığın ve polisin sadece kanunları uygulayıp çocuğumu bana teslim etmesini istiyorum” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ