Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass Suriyeli muhalifler için eğit-donat mutabakatını imzaladı

        Bahar BAKIR/ANKARA

        Taraflar arasında bir süredir müzakere edilen mutabakat metni, Dışişleri Bakanlığı’nda akşam saatlerinde Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass tarafından imzalandı.

        Sinirlioğlu, imza töreninde yaptığı açıklamada “Daha yapacak çok işimiz var. Komşu coğrafyamızda ve dünyanın diğer farklı yerlerinde çok kaotik durumlar yaşanıyor” dedi. ABD Büyükelçisi Bass ise “Birlikte çalıştığımızda her zaman daha güçlüyüz ve bize ortaklığımızı güçlendirme fırsatı veren her resmi anlaşma, hem bizi hem de bölgemizi daha iyi bir konuma getiriyor” ifadesini kullandı.

        IŞİD’LE DE SAVAŞACAK

        Antalya’da bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, konuyla ilgili soru üzerine “Eğitilip donatılan buradaki güçler zaten dünyada 114 ülke tarafından tanınıyor. Dolayısıyla bu güçler hem DAİŞ’le hem de arazideki diğer terörist ve rejim unsurlarıyla mücadele edecek” yanıtını verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ