Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 'Sümeyye Erdoğan'a suikast düzenleneceği' iddialarıyla ilgili soruşturma başlattı.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bazı basın yayın organlarında yer alan, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'a suikast düzenleneceğine" ilişkin iddialar üzerine soruşturma başlattı.

        Başsavcılığın, haberleri ihbar kabul ederek resen başlattığı soruşturma, Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosunca yürütülecek.

        ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NDAN AÇIKLAMA

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, kendisinin ve ailesinin tehdit edildiğini söylemesi ve bu haberlerin basın yayın organlarında süreklilik arz edecek şekilde farklı boyutlarda yayımlanması üzerine resen soruşturma başlatıldığını" duyurdu.

        Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:

        "Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisinin ve ailesinin tehdit edildiğini söylemesi ve bu haberlerin basın yayın organlarında süreklilik arz edecek şekilde farklı boyutlarda yayımlanması üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, bu haberler ihbar kabul edilerek, resen soruşturma başlatılmıştır.

        Soruşturma, Anayasal Suçlar Bürosunca yürütülmekte olup, ilerleyen süreçte gerekli görüldüğünde kamuoyu bilgilendirilecektir."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ