Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kocasından şiddet gören Merve: Beni kim koruyacak adaleti nerede arayacağım

        Sedef ŞENKAL DEMİR / HT GAZETE

        18 yaşında severek evlendi. Ancak ilk günden itibaren eşinden şiddet görmeye başladı. 19’unda anne oldu. Çocuğunu doğurduktan 3 gün sonra bile kocasından dayak yedi. Daha fazla dayanamadı ve boşanma davası açtı. Geçici velayeti kendisine verilen 3 yaşındaki oğlu kaçırıldı. Hakkında koruma kararı olmasına rağmen boşanma davası sonrasın pusu kuran kocası ve kocasının ailesinin satırlı sopalı saldırısına uğradı. Annesinin burnu kırıldığı, babası ile dayısının yaralandığı saldırının ardından kocası serbest bırakılan Merve, “Beni kim koruyacak adaleti nerede arayacağım” diyerek isyan ediyor.

        22 yaşında olan Merve adliyeden evlerine dönerken uğradıkları saldırıdan şans eseri yara almadan kurtuldu. Merve, hakkındaki koruma kararı doğrultusunda duruşmadan 2 günce Ataşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne başvurduğunu belirterek, “Elimde kararım olmasına rağmen korunmadım. Ayhan O. ile birbirimizi severek evlendik. Evliliğimin ilk günlerinde görmeye başladığım şiddetin dozu her gün arttı. Eşim doğumdan 3 gün sonra bile beni dövdü” dedi.

        ‘NASIL SERBEST BIRAKILDI?’

        Boşanma davası açan Merve O.’nun annesi Leman Arslan da kızının koruma kararı olduğunu ancak yanlarına polis verilmediğini iddia etti. Anne, saldırıda satır kullanan ve bir süre önce cezaevinden çıktığını ileri süren ailenin damatları Soner Y. ile Ayhan O.’nun çocuk kaçırma suçundan aranmasına rağmen serbest bırakılmasına da isyan etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ