Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Malatya'da toplu açılış törenindekonuşan Erdoğan İç Güvenlik Yasası'na ilişkin,"Öyle ya da böyle geçecek" dedi.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz başkanlık sistemi dediğimizde onlar buna diktatörlük diyerek mukabele ediyor. Sesleniyorum ey parlamentonun içinde olalar niye korkuyorsunuz hadi başkanlık sistemini millete soralım. Millet evet mi hayır mı diyor. Millet evet diyorsa mesele bitmiştir, hayır diyorsa yine bitmiştir." dedi.

        İşte Erdoğan'ın konuşmasından önemli satır başları;

        “ÖĞRENEMEMİŞLER”

        YSK’ya müracaat etmişler. Cumhurbaşkanına seçime kadar meydanları yasaklayın diyorlar. Bunlara hala cumhurbaşkanının ne anlama geldiğini öğrenememişler. Başkanlık sistemine de bundan karşı çıkıyorlar. Bizim tarihimizde, genlerimizde, geleneğimizde başkanlık sistemi, liderlik sistemi var. Yeni Türkiye, yeni anaysa, başkanlık sistemi,çözüm süreci diyoruz. Özal’a diktatör diyerek iftira atanlar bugün aynısını bana söylüyorlar. Değişen bir şey yok. O zamanın gazetelerin getirttim aynı şeyleri söylemişler. Diktatör, tek adam demişler. Özal’ı cumhurbaşkanı seçtirmemek için kullandıkları yöntemleri bizim adayımız Abdullah Bey’e yaptılar. Biz bu engeli aştık. Patinaj yapıyoruz. Patinaj yapan arabayı yürütmek için harcanan yük israftır. Yanında çok daha verimli ilerleyeceğimiz yok var. Bu yol yeni anayasa, başkanlık sistemidir.

        “BİRİLERİ ALAYA ALIYOR”

        Artık çalışmalarımızı Beştepe’deki yeni cumhurbaşkanlığı sarayında yürütüyoruz. Resmi törenlerimizi de orada yapıyoruz. Cumhurbaşkanlığı forsunda yer alan 16 Türk devletini o dönemin kıyafeti ile temsil eden askerimiz de yer alıyor.Birileri bunu alaya alıyor dalga geçiyor. Ben görevimiz gereği dünyanın dört bir yanına gittim ve resmi törenlerini gördüm. Kendi kültürlerini temsil eden unsurlarla karşılaştım. Bunları da memnuniyetle takip ettim. Biz kendi tarihimizi, kendi kültürümüzü bu şekilde törenlere dahil ettiğimizde niye rahatsız oluyorlar? Çünkü bunlar köksüz, bunlar kendi tarihlerinden, geçmişlerinden, medeniyetlerinden habersiz. Hatta bir kısmı bundan utanıyor. Neden? Milletimizle irtibatları tümden kopmuş ondan. Kafa bu olunca biz başkanlık sistemi dediğimizde onlar buna diktatörlük diyerek mukabele ediyor. Sesleniyorum ey parlamentonun içinde olalar niye korkuyorsunuz hadi başkanlık sistemini millete soralım. Millet evet mi hayır mı diyor. Mesele bitmiştir.

        “ÖYLE YA DA BÖYLE GEÇECEK”

        Kaç gündür iç güvenlik meselesi ile alakalı iktidar partisinin getirdiği teklifi geçirmemek için ellerinden geleni yapıyorlar. Kim var muhalefet partileri. Yanlarında bir de Pensilvanya var.

        İç Güvenlik Yasası çıkarsa bunlar rahat at oynatamayacaklar, Molotof, havai fişek kullanamayacaklar. Bilye atamayacaklar. Bunların önüne geçebilmek için iktidar partisinin teklifi öyle ya da böyle parlamentodan geçecek. Buna inancım var. Bunlar kaostan, krizden, çekişmeden, kavgadan besleniyorlar. Onun için başkanlık sistemini istemiyorlar. Yıllarca milletin ağlaması pahasına bunların yüzü güldü. Şimdi bunlar ağlıyorsa doğru yoldayız. Bizi kimsenin ağlatmak gibi derdimiz yok.

        "SABIRLARIN ZORLANDIĞI ÇOK DURUMLA KARŞILAŞTIK"

        Biz çözüm sürecinde üzerimize düşeni yapıyoruz. Ama herkes için bunu söyleyemem. Ama sabırların zorlandığı pek çok durumla karşılaştık. Gövde gösterileri yaptılar. İnsanların iradelerini ipotek altına almaya çalıştılar. Silah kullanarak terör estirdiler ama bunlara sabrettik. Paketi meclisten geçirmemek için bu gayret niye? Bu paketin yasalaşmasının ardından 6-8 Ekim olaylarında olduğu gibi kamu vicdanını yaralayan görüntülere izin verilmeyecek.

        Medyaya sesleniyorum. Siz kim yanındasınız? Siz havai fişek atanların yanında mısınız? Siz ellerinde Molotof kokteyli ile Serap kızlarımızı yakanların yanında mısınız? Siz toplu katliamların peşinde koşanlardan mısınız? Siz paralel devlet yapılanması ile birlikte cumhurbaşkanını, başbakanı, TSK’yı dinleyenlerin yanında mısınız?

        "HER ŞEY HUKUK İÇİNDE YÜRÜYOR"

        Gazetelerde görüyorsunuz. Şahsımı, ailemi tehdit ediyorlar. Ne dedim biz bu yola çıkarken beyaz kefenizi giyerek çıktık. Allah’ın verdiği ömrü ne öne ne geriye götürmeye kimsenin gücü yetmez. İşte şimdi de kızımı tehdit ediyorlar, beni tehdit ediyorlar. Kiminle birlikte ana muhalefet partisi ile yapıyorlar. Her şey hukuk içersinde yürüyor. Bunların belgesi, bilgisi varsa hukukta gereğini yapacaktır. Biz bunların farkındayız. PKK terör örgütü siyasi partiye Güneydoğu’da silahla tehdit ederek oy topluyor. Dik durduğumuz sürece bilesiniz ki bu ülkede hak hakim olacaktır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ