Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Düzceli genç E.B. Apple CEO'su Timothy Cook'a Twitter'dan tehdit etti, savcılık 2 yıl hapis istedi

        SERDAR KULAKSIZ/HT GAZETE ÖZEL HABER

        Apple Teknoloji ve Satış Limited Şirketi avukatları, İstanbul’da savcılığa başvurarak sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan E.B. isimli kişinin şirketin CEO’su olan Timothy Cook’a yönelik tehdit içeren mesajlar attığını öne sürdü.

        Avukatlar, şüpheli E.B.’nin attığı mesajlarda, “Öl Tim öl. Hey Tim ölümün yakın. Hey Tim bir fikrim var. Neden Apple değişik telefonlar yaratmıyor. Sana söyleyeyim, böyle devam ederse seni öldüreceğiz. Evet öl Tim öl. Ben Jobs’un ruhuyum. Federer, Djokoviç’e karşı kim kazanır? Ben maçın sonunda Tim’i bulacağım. Hey Tim neden benimle buluşmuyorsun? Sana Apple’ı uçuracak anahtar çözümü vereceğim” şeklinde ifadeler kullandığını belirtti.

        Elektrik-elektronik bölümü öğrencisi olan E.B’nin (22), yine Apple şirketine ait mail adresinin yorumlar bölümüne “Tim Cook’u öldüreceğim. Zamanı geldiğinde bunu kim durdurabilir ki. Öl Tim. Steve geri dön aşkım” şeklinde tehdit içerikli mesajlar attığı da belirtildi. Avukatlar, üniversiteli E.B.’den şikâyetçi oldu ve cezalandırılmasını istedi.

        ‘ŞAKA YAPTIM’ DEDİ

        Şikâyet üzerine araştırma yapan savcılık, Düzce’de yaşayan E.B.’ye ulaştı. Savcılık tarafından ifadesi alınan E.B., internetten Apple Teknoloji ve Satış firmasına hakaret ve tehdit içeren sözler kaleme aldığını, ancak bunları şaka mahiyetli olarak yazdığını ve çok pişman olduğunu söyledi. Savcılığın hazırladığı iddianamede, Timothy Cook müşteki (şikâyetçi) olarak yer aldı. Şüpheli E.B. hakkında ‘tehdit’ suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ