Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Genel Kurul'da fazla çalışma gerilimi yaşandı

        TBMM Genel Kurulu çalışmalarının uzamasına sinirlenen MHP milletvekilleri başkanlık divanına gelerek duruma tepki gösterdi ve masaya vurmaya başladı. Bu sırada MHP’lilerle TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı arasında süren sözlü tartışmalar nedeniyle divanın bulunduğu yer bir anda gerildi ve su fırlatıldı. Yaşanan kargaşa sırasında merdivenlerden düşmek üzere olan iki AK Partili milletvekilini, son anda diğer milletvekilleri tuttu.

        HDP VE CHP MİLLETVEKİLLERİNDEN DÖVİZLİ PROTESTO

        TBMM Genel Kurul çalışmaları dün saat 14.00’da başladı. İç Güvenlik Paketi görüşmelerine ise saat 20.45’de geçilebildi. TBMM Genel Kurulunun çalışma saatlerinin uzamasından şikayetçi olan HDP milletvekilleri, bu durumu protesto etmek için "Angarya yasaktır Anayasa M. 18" yazılı dövizler açtı ve sıralarına koydu. HDP milletvekillerinden döviz alan bazı CHP milletvekilleri de bu protestoya destek verdi.

        AK PARTİ'NİN GRUP TOPLANTISI ÇARŞAMBA GÜNÜ

        Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yurt dışında olması nedeniyle AK Parti'de grup toplantısı Çarşamba gününü ertelenirken, MHP saat 10.30, HDP saat 12.30 ve CHP ise 13.30’da bugün TBMM'de grup toplantısı yapacak. Grup toplantısı nedeniyle saat 04.00 sıralarında MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, başkanlık divanına gitti ve TBMM Başkanvekili Sadık Yakut’a saatini göstererek "10.30’da grup toplantımız var. Birleşimi kapatın yada 1 saat ara verin aranın ardından kaldığımız yerden devam edelim" dedi. Yakut ise, buna Genel Kurul'un karar vereceğini söyledi. Yaşanan tartışmaların ardından TBMM Başkanvekili Yakut, birleşime 5 dakika ara verdi.

        BAHÇEKAPILI YÖNETTİ

        TBMM Başkanvekili Sadık Yakut ile TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı nöbet değişimi yaptı. Birleşimi açan Bahçekapılı, görüşmelere devam etti. Bunun üzerine Genel Kurul salonunda bulunan bütün MHP milletvekilleri başkanlık divanına geldi. Bir MHP milletvekili masaya vurmak için tokmağı alınca, Bahçekapılı tokmağı alarak diğer tarafına koydu. Bu sırada MHP milletvekilleri divan masasına vurarak tepki gösterdi. TBMM Katip üyesi AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz ise, yaşanan kargaşaya rağmen, Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı’nın çalışmaları sürdürmesi nedeniyle önergeyi okudu. MHP milletvekilleri tepkilerini sürdürdüğü sırada Beyaz’ın bulunduğu alanda bir pet şişeden su fırlatıldı ve gerginlik arttı. Bahçekapılı ses tonunu yükselterek MHP milletvekillerine tepki gösterirken, sözlü tartışmalar yaşandı. Diğer katip üyeler ise gerginlik artınca Bahçekapılı ve Beyaz’ı divandan uzaklaştırdı.

        AK PARTİLİ MİLLETVEKİLERİ DÜŞMEKTEN SON ANDA KURTULDU

        Yaşanan tartışmaların ardından çok sayıda AK Parti Milletvekili başkanlık divanı önüne geldi. AK Parti milletvekilleri ile MHP milletvekilleri arasında burada itişmeler yaşandı. Bu sırada dengesini kaybeden AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk ve AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin'i, geçtiğimiz hafta çıkan arbedede CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün'ün düştüğü stenografların bulunduğu yerdeki merdivenlere düşmekten AK Parti ve MHP milletvekilleri kurtardı. AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk'ü düşmekten MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin'i ise AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Doğan Kubat kurtardı. Yaşanan gerginlik sona ererken MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, divandan kendilerine su şişesi atıldığını iddia etti.

        Birleşimi tekrar açan TBMM başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, 'kadına şiddete hayır' dedi ve eline tartışmalar sırasında darbe aldığını söyledi.

        SİYAH BANTLA AĞZINI KAPATTILAR

        Görüşmeler sırasında söz alarak kürsüye çıkan HDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu ve HDP Muş Milletvekili Demir Çelik yasayı protesto için konuşmama hakkını kullandığını belirterek, ağzını siyah bir bantla kapattı. Zenderlioğlu ve Demir 5 dakika boyunca bu şekilde kürsüde kaldıktan sonra yerine geçtiler.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ