Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye sınırını geçerek düzenlediği sınır ötesi operasyon muhalefet tarafından eleştirilmeye devam ediyor.

        HABERTÜRK/ANKARA

        Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye sınırını geçerek düzenlediği sınır ötesi operasyon muhalefet tarafından eleştirilmeye devam ediyor.

        MHP'Lİ ÖZCAN YENİÇERİ:ECDAT EDEBİYATI ENKAZ ALTINDA KALDI

        MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Süleyman Şah Türbesi’nin terkinin askeri terminolojideki adının “ricat” olduğunu belirterek, “Kobani’deki teröristler direnerek IŞİD’i durdururken, AK Parti kaçarak IŞİD ile PYD’nin önünü açtı” diye konuştu. “Halk dilinde bunun adı tabansızlıktır” ifadesini kullanan Yeniçeri, “Ruhsuz ve şuursuz AKP’nin palavracı yöneticilerinin ‘ecdat edebiyatı’, terk edilen türbenin enkazı altında kalmıştır” dedi. Yeniçeri şöyle devam etti: “Artık bunların ecdadı yoktur, IŞİD korkusu vardır. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Şam’da cuma namazı kılacağız’, Davutoğlu’nun ise ‘Kimse Türkiye’nin gücünü test etmeye cüret etmemeli’ sözlerinin lakırdıdan ibaret olduğu kanıtlanmıştır. Kendi elleriyle, türbeyi yıkıp, bayrağı söküp pılı pırtıyı toplayıp kendisine ait toprak parçasından sıvışmanın utanç verici lekesi, başta Davutoğlu olmak üzere AKP’nin alnına Che Guevara’nın yıldızı gibi yapışmıştır.” Yeniçeri, yaşanan olayla Türkiye’nin güvenilirliği ve caydırıcılığının zarar gördüğünü kaydetti, Türkiye’ye “havlayan ama ısırmayan, hezimetleri zafer retoriğiyle kapatan ülke” olarak bakılacağını söyledi.

        CHP’Lİ OSMAN KORUTÜRK:TÜRBE BÜYÜKELÇİLİK TOPRAĞI GİBİ DEĞİL

        CHP Milletvekili Osman Korutürk, Şah Fırat Operasyonu ile Türkiye’nin, Cumhuriyet tarihinde ilk kez Türkiye toprağını terk ettiğini söyledi. Korutürk, Süleyman Şah Türbesi’nin durumunun büyükelçilik toprakları gibi olmadığını belirterek, “Birçok büyükelçilik kiralık binalardır. Oradan çıkar başka bir yere gidersiniz. Gittiğiniz zaman orası Türkiye toprağı sayılır. Bu, öyle değil. Burası aynen Türkiye sınırları içindeki toprak gibi Türkiye toprağıdır. Yeri değiştirilemez. Terk edildiği takdirde Türkiye toprağı terk edilmiş olur” dedi. TBMM’de düzenlediği basın toplantısında operasyonla ilgili algı yönetimi yapıldığını savunan Korutürk, “Film çevirir gibi, askerler, Iwo Jima’da Amerikalıların meşhur bayrak dikişini taklit eder bir tarzda bayrağı kaldırıyorlar. Bu, bayrağa karşı büyük bir saygısızlıktır. Bayrak, direği ile beraber sökülmez, direği ile beraber takılmaz Türkiye’de. Biz Amerika değiliz. Türkiye’de Bayrak Kanunu açıktır. Üçüncü maddesinde, bayrağın törenle çekilip törenle indirileceği yazıyor. Bayrağı sopanın ucuna takıp da oraya dikilmesi, hükümetin milletimize yaşattığı yeni bir ayıptır” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ