Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun katili Nurullah S.'nin babası konuştu:Ben oğlumu kavgaya değil okumaya gönderdim

        İzmir'de Ege Üniversitesi Kampusu’nda geçen hafta cuma günü çıkan olaylarda ülkücü görüşe sahip Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun (23) öldürülmesinin ardından Türkiye’nin birçok yerinde eylemler sürerken, olayla ilgili 6 şüpheli gözaltına alındı.

        Yapılan sorgulama sonrası adliyeye sevk edilen 6 şüpheliden 5’i adli kontrol altında serbest bırakılırken, Sosyoloji Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Nurullah S. tutuklandı. Cinayetten tutuklanan Nurullah S.’nin, Van’ın Çatak İlçesi Kacit Mahallesi Sak Mezrası’nda oturan ailesi, olayın ardından önemli açıklamalarda bulundu.

        ‘OĞLUMU OKUMAYA GÖNDERDİM’

        14 çocuk sahibi olan ve cinayetten tutuklanan Nurullah S.’nin dördüncü çocuğu olduğunu anlatan baba Halit S. (60), oğlunun kavgacı biri olmadığını belirterek, olaydan büyük üzüntü duyduğunu söyledi. Oğlu ile olaydan sonra görüşemediğini belirten Halit S., “Oğlumun böyle bir olaya karıştığını duyunca boğazımızdan bir lokma ekmek geçmedi.

        Herkes kardeştir. MHP’li, CHP’li, HDP’li hangi fikirde olursa olsun herkes bizim için aynıdır. Bu gencin öldürülmesi bizi çok üzmüştür. Televizyonda öldürülen genci her gördüğümde üzüntüm biraz daha artıyor. Ben oğlumu kavgaya değil okumaya gönderdim. İnşallah bu olaylar en kısa sürede son bulur” dedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ