Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Adana'da çarşaflı katil zanlısına müebbet hapis istemi

        Neşet KARADAĞ/ADANA

        F.E.'nin, cinayeti kara çarşaf giyip, pembe şemsiye ile kadın görünümüyle işlediği belirtildi.

        FACEBOOK'TAN KADIN PROFİLİ OLUŞTURUP RANDEVU VERDİ

        Şehit Erkut Akbay Mahallesi'nde 31 Ekim 2014'de meydana gelen olay iddianameye göre şöyle gelişti:Mazlum Mehmet Karadağoğlu (17) uyuşturucu yüzünden arasında husumet bulunan F.E.'yi öldürmek için tabancayla ateş etti. Arkadaşının elindeki tabancayı tutması üzerine F.E. kaçtı, arkadaşı elinden yaralandı. F.E., intikam için plan yaptı. Facebook'ta 'Melis Güngör' ismiyle sahte hesap oluşturup, güzel bir kızın resmini de profiline koyarak, Karadağoğlu'na arkadaşlık teklif etti. Birkaç gün sohbet ettikten sonra buluşmak için randevu verdi. Karadağoğlu, arkadaşı ile buluşma yerine gidip beklemeye başladı.

        KADIN KILIĞINA GİRDİ

        Kara çarşaf giyip, eline pembe şemsiye alarak kendine kadın görünümü veren F.E., arkadaşının kullandığı motosikletle buluşma yerine gitti. Önlerinden motosikletle geçerken çarşafın içinden tabancayı çıkartıp ateş ederek Karadağoğlu'nu öldürdü, olayla ilgisiz bir kişi de kolundan kazayla yaralandı. Bu sırada, öldürülen Karadağoğlu'nun yanındaki arkadaşı Hasan Suludağ, katil zanlısının tabancayla ateş ederken çarşafının açıldığını ve katilin F.E. olduğunu görüp polise bildirdi. Bunun üzerine F.E. yakalanıp tutuklandı.

        AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPSİ İSTENDİ

        Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı, F.E. hakkında 'Tasarlayarak öldürme ve kasten yaralama' suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve 4.5 yıla kadar hapis istemiyle Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. F.E., tutuklandığı nöbetçi mahkemedeki savunmasında, öldürdüğü iddia edilen Karadağoğlu ile aralarında uyuşturucu satmak suçundan husumet bulunmadığını iddia etti. Olaydan 3 gün önce Karadağoğlu'nun kendisine ateş ettiğini, ancak Serdal Tüysüz'ün yaralandığını belirten F.E. bu olaydan dolayı cinayeti Tüysüz'ün işlemiş olabileceğini öne sürdü. F.E., "Yaşım küçük diye bu olayı üzerime yıkmak istiyor. Olay sabahı arkadaşımla Hatay'a gittim, Akşam üzeri döndük. Hasan Suludağ'ı mahalleden tanırım, Mazlum Mehmet ile uyuşturucu satıyordu. Bana iftira atıyorlar" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ