Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Ahmet Davutoğlu Devlet Bahçeli'ye yanıt verdi

        Başbakan ve Ak Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Meclis'teki grup toplantısında hitap etti. İşte Davutoğlu'nun konuşmasından önemli başlıklar:

        - (TBMM'deki iç güvenlik pakati görüşmeleri) Son günlerde TBMM Genel Kurul'unda hakarete maruz kaldınız ama Meclis'in vakarını korudunuz. Hepinizi tek tek kucaklıyorum.Bir tarafta Ak Parti grubu, diğer tarafta bonzaici tabur.

        - 6-7 Ekim'de şehirleri yakan yıkan vandallara karşı olayların ardından bir hafta sonra alınacak önlemleri konuşmaya başladık. Bu olaylar olmamış olsaydı bazı tedbirleri almaya ihtiyaç hissetmeyecektik. Ama bu tablo acilen tedbir almayı devlet sorumluluğunun bir gereği kıldı.

        - 24 Kasım'da tüm bu unsurları muhtevi yasa tasarısını Bakanlar Kurulu'nda konuştuktan sonra TBMM'ye sevk ettik yine hiçbir ses, eleştiri yok.

        "HDP KÜRT, CHP TÜRK BAAS'I"

        -Kemal Kılıçdaroğlu sokak çağrısı yapıyor. Otoriterliğin sembolleşmiş partileri HDP ve CHP özgürlükleri savunuyor öyle mi? Bize kimse özgürlük dersi veremez özgürlüklerin altında AK Parti yatar. Toplantı ve gösteri altında molotof atılırsa, şehirler yakılıp yıkılırsa biz buna asla izin vermeyiz.

        - Kirli ittifaklar gördük. 6-7 Ekim'de Devlet nerede diyen MHP'nin şimdi HDP'yle yan yana olduğunu seçmene anlatacağız. HDP Kürt Baas'ı CHP Türk Baas'ı özgürlükleri savunuyor öyle mi?

        'DERTLERİ SEÇİM ÖNCESİ KAOS ÇIKARMAK'

        - Dünyada molotofa özgürlük veren hiçbir ülke yok. ABD'da ağır hapis cezaları 2 milyon dolara kadar cezalar var.

        -Bunların meselesi istismar ve CHP'nin isteği özgürlük ne de MHP'nin isteği kamu düzeni dışarıdan karar aldılar ve piyonlar harekete geçti. Muhalefetin tek meselesi var, Türkiye seçime giderken kaos çıkarmak.

        'MASKELİ SALDIRI OLURSA SORUMLUSU ONLARDIR'

        - Bu kanunu engellemeye devam ederlerse gecikme nedeniyle molotof kokteyli saldırısı olursa, maskeli saldırı olursa sorumlusu onlardır. Türkiye'nin huzurunun tehdit edilmesine izin vermeyeceğiz.

        - (Özgecan Aslan cinayeti) Türkiye'de seferberlik ilan ettik. Kadına yönelik şiddet konusunda ulusal ve uluslararası birçok önlem aldık. Kadın koruma evleri oluşturduk. Bundan sonra da toplumsal seferberlik halinde kadına yönelik şiddeti önlemeye kararlıyız.

        'BİR HOCA OLARAK DİYORUM Kİ...'

        - Fırat Çakıroğlu kardeşimizi Ege Üniversitesi'ndeki bir şiddet olayında kaybettik. Bazı unsurlar üniversitelerimizi karıştırmak isteyebilir. Bir hoca olarak ideolojik ayrımı akademik anlayışa aykırı gören biri olarak birliğinizi muhafaza ediniz diyorum. Ne olursa olsun şiddete başvurmayın.

        'CUMHURBAŞKANIMIZIN DA ONAYINI ALDIKTAN SONRA...'

        - (Şah Fırat operasyonu) Bu operasyonun dört temel sebebi vardı. Bir, ecdadımızın tarihi mirasımızın, manevi mirasının korunması. Nerede tarihi eser varsa hassasiyet gösterdik. Dünyada nerede ecdattan kalan tek bir taş varsa onu korumak bizim için onur, izzet meselesidir. Aylardır alternatif planlar üzerinde çalışıyorduk. Cumhurbaşkanımızın da onayını aldıktan sonra düğmeye basıldı. Askerin can güvenliğini korumak, provokasyonlara engel olmayı amaçladık.

        - Bu operasyon bütün dünyada büyük takdir topladı ama Türkiye'de muhalefet tahkir ve hakarete yöneldi. Sayın Bahçeli'ye soruyorum, siz de başbakan yardımcılığı yaptınız kaç tane tarihi esere sahip çıktınız?Osmanlıcaya yabancı dil muamelesi yapan Kılıçdaroğlu, bir anda Süleyman Şah'ı keşfetti.

        - Eş zamanlı iki operasyon yapma sebebimiz Suriye'de sahip olduğumuz toprak parçasının yeni yerini kontrol altına alarak vatan toprağının bütünlüğünü teminat altına almaktı.

        - 1939'da ilk mekan değişikliği yapıldı iktidarda CHP vardı. 1973 Aralık'ta Karakozak'a geçiş kararı alındı. Eylük 1975'te naaş nakledildi. Bülent Ecevit, Sadi Irmak, Türkeş'in başbakan yardımcısı olduğu Milliyetçi Cephe hükümeti var. Ecevit döneminde vatan toprağı satılmamışsa Karakozak'tan Eşme7ye gelirken niye terk edilmiş olsun.

        'TÜRKEŞ'E DE HAKARET ETMİŞ OLUYOR'

        - Devlet Bahçeli, Sayın Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'e "Vatan nedir?" diye sorarkan rahmetli Türkeş'e de sormuş oluyor. Eşme'deki yer Türkiye Cumhuriyeti toprağıdır. Rahmetli Türkeş de Ecevit de doğru yapmıştır o zaman. Bahçeli'nin yaptığı açıklamalar devlet ahlakına, adabına uymaz. Vatan aşkına ben şahidim. O gece hiç kimse bir saniye bile gözünü kırpmadı. Bu insanlara Bahçeli hakaret etmiştir. Bu şerefli kadroya sarf ettiği sözler nedeniyle özür dilemelidir.

        - Şimdi ben de soruyorum Sayın Bahçeli, 'Sen edep nedir bilir misin?'

        'O SÖZLER AÇIKÇA DARBE ÇAĞRISIDIR'

        - MHP yaptığı yazılı açıklamada, 'Genelkurmay Başkanları eskiden siyasi iradeye karşı çıkacak yürekliliği gösterirlerdi' diyor. Bu açıkça darbe çağrısıdır arkadaşlar. Bu eski Türkiye alışkanlığıdır. Bu çağrılara pabuç bırakmayız. Hem hakaret edeceksiniz sonra onları hükümete karşı neredeyse isyana çağıracaksınız.

        - Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'yi suçlayan son açıklaması Suriye'nin SANA haber ajansında manşet oldu. Diyoruz ya bunlar Türk Baas'ı.

        'İZİN ALMADIK, BİLDİRİMDE BULUNDUK'

        - Bir kez daha söylüyorum Türkiye Cumhuriyeti çıkarları gereği atacağı adım için kimseden izin de istemez destek de almaz. Sadece sivil can kayıpları yaşanmasın diye bütün taraflara bildirimde bulunduk. Onun dışında askerlerimiz tayin edilen vakitte girdi, çıktı. Milletimiz iftihar etsin diye söylüyorum. Saat 9 itibariyle elimizde harekat planı vardı. Dakika sapmadan plan uygulandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ