Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP Sözcüsü Haluk Koç, Ak Parti'nin milletvekili aday adaylarına eleştiriler yöneltti

        CHP Sözcüsü Haluk Koç, CHP Merkez Yönetim Kurulu sonrası basın toplantısı yaparak gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Ak Parti aday adaylarını eleştiren Koç, "Yat yat uyu arada bir kalk parmak kaldır. Sorgulayan vekil değil. Yatan vekil istiyorlar. Milletin vekili değil saraya vekil istiyorlar saraya" dedi.

        Koç, özetle şöyle konuştu:

        'BİR BAŞBAKAN BİR CUMHURBAŞKANI TV'DE'

        İktidarın medya işgali öyle boyuta ulaştı ki sabahtan beri bir başbakan, bir cumhurbaşkanı sürekli olarak Türkiye'nin haber kanallarında bir toplantıyı vesile kılarak sürekli olarak kamuoyunu işgal etme görevlerini sürdürüyorlar. Seçim yaklaştıkça, dizi, futbol maçı da kalmayacak. Gece de devam edecek bu seanslar.

        'İSRAİL'E TİCARETTE GETİRİLEN YÜZDE 25 VERGİ KIYAĞI'

        (Şah Fırat operasyonu) Hayaller ve boylarından büyük ihtiraslarla sürdürdükleri dış politikanın bu alandaki yanlışların Türkiye'ye nelere mal olduğunu sayın Kılıçdaroğlu anlattı. Perde arkasında İsrail'e ticarette getirilen yüzde 25 vergi kıyağı. Perdenin önünde dayılanma, efelenme var.

        'DÜNYA GURUR DUYUYORMUŞ BREH, BREH, BREH'

        Belli medya gruplarına bakarsanız dünya gurur duyuyormuş. Breh, breh, breh. Perdenin arkası hiç de öyle değil. Korku, teslimiyet bu hükümetin kaçarak boşaltması. Tereyağından kıl çeker gibi teslim ettiniz vatan toprağını.

        'BU İŞLE KİM UĞRAŞIYORSA İPLİĞİNİZİ PAZARA ÇIKARTIRIZ'

        Cemaati CHP ile ilişkilendirme, Türkiye'nin en önemli bankalarından birisi üzerine dönük bir takım oyunları CHP üzerinden tezgahlama bunlar komik olaylar. Bu işle kim uğraşıyorsa adını da görev yerini de biliyoruz. İpliğinizi pazara çıkartırız.

        'SAYIN BAŞBAKAN 'HABERİM YOK' DEMEK DE SENİ KURTARMAZ'

        (MİT'le ilgili iddialar) Sayın Başbakan bu kuruluş sana bağlı olarak çalışıyor. Adının önündeki eke uygun olarak o kurumda bu tezgahın içene giren ve girmek zorunda olanları hedef alıyorum. Sayın başbakan bu kuruluş doğrudan sana bağlı. Haberim yok demek de seni kurtarmaz. Vebali çok ağır olacak. Ya müdahil olur engellersin. Ya da bedelini çok ağır bir şekilde ödemek zorunda kalırsınız.

        'TERÖRİST DEDİĞİ YPG İLE İŞBİRLİĞİ YAPTILAR'

        AKP nakliyat. Para taşımaktan bir ara yoruldular biliyorsunuz. Şimdi hizmete vatan toprağı taşıyarak devam ediyorlar. Uluslararası sözleşmelerle vatan toprağı olan Süleyman Şah Türbesi'ni, İŞİD'li katillere kendi eliyle indirerek teslim eder bir hale geldi. Daha dün terörist dediği YPG ile işbirliği Türkiye sınırlarına yakın Kobani sınırlarında bir yere taşıdılar. Suriyeli bir vatandaşın toprağına kaçak bir türbe inşaatı. AKP her yerde hem kurduğu kumpaslarda, tezgahlarda, bu milletin vicdanında kaybedecek.

        'BATAN GEMİYİ İLK FİDAN TERK ETTİ'

        Batan gemiyi ilk Fidan terk etti. Bir şeyler gördü herhalde sonuçta istihbarat elemanı. Bir başka zırha sığınmak işitiyor. Milletvekilliğin dokunulmazlık zırhına sığınmak istiyor. Hepsinden hesap sorulacak. O günler yakında. Yat yat uyu arada bir kalk parmak kaldır. Sorgulayan vekil değil. Yatan vekil istiyorlar. Milletin vekili değil saraya vekil istiyorlar saraya.

        'İÇ GÜVENLİKTE DİRENİŞ DEVAM EDİYOR'

        Koç, "İç güvenlikte Meclis terörü devam ediyor. Muhalefet sayısına oranla şu ana kadar 132 maddelik torba kanunun 20 maddesi görüşülebildi. Direniş devam ediyor. Türkiye ilki yaşadı. Talimatla iç tüzüğü ihlal eden, çiğneyen Meclis Başkan vekillerine tanık oldu. Milletvekilleriyle ağız dalaşına girdi. Emir büyük yerden ya çıkacak ya çıkacak. Vurun, kırın. Terör estiren iktidar partisidir.

        'ASKER-SİYASETÇİ MUHATAP OLMAMALI'

        (Gazetecilerin, Genel Kurmay Başkanı Necdet Özel ve Devlet Bahçeli tartışmasına Cumhurbaşkanı Erdoğan da dahil oldu sözleri üzerine) Genelkurmay Başkanlığı'nın siyasetçilerle muhatap olmasının doğru olmadığına inanıyoruz. Askerlerin muhatabı siyasetçiler, siyasilerin muhatabı askerler olmamalı. Bir kişiden bahsettiniz. Her şeye maydanoz olan bir kişi hakkında benim söyleyecek bir sözüm yok.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ