Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 2 katil zanlısından akılalmaz ifadeler

        Sedef ŞENKAL DEMİR / HT GAZETE

        Biri rezidansta sevgilisini kesti, “İçime cin kaçtı” dedi; diğeri garnizon komutanının eşini öldürdü, “Bunlar ajan, beni öldüreceklerdi” diye konuştu. Katil zanlılarının ifadeleri karşısında şaşkına dönen mahkemeler ise çareyi sanıkları akli dengelerinin yerinde olup olmadığının tespiti için Adli Tıp Kurumu’na sevk etmekte buldu.

        İstanbul Ümraniye’de yaşayan Fatma Şerban, geçtiğimiz yıl eylül ayında Köksal Şahin tarafından boğazı kesilip 6 yerinden bıçaklanarak öldürüldü. Katil zanlısı ertesi gün tatil için gittiği Çeşme’de yakalandı.

        ‘CİN MUSALLAT OLDU KENDİ KENDİNİ DOĞRADI’

        Cinayet sonrası kadının cep telefonu ile tek taş yüzüğünü ve bir miktar parasını da aldığı belirlenen katil zanlısı, savcılıktaki ifadesinde “Beni videoya çekmiş, benden şantajla para alıyordu. Bıçakla saldırınca önce karnından, sonra boynundan bıçakladım. Can çekişmeye başlayınca da boğazını kestim” dedi. Hakkında “tasarlayarak ve canavarca hisle eziyet çektirerek öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, “nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal etmek” ve “hırsızlık” suçlarından da 8 yıl 6 aydan 18 yıla kadar hapis cezası istenen sanık, mahkemedeki ifadesinde ise söyledikleriyle herkesi şaşırttı.

        6 aydır tanıdığı Fatma Şerban’ın 50 bin lirasını aldığını, ardından para istemeye devam ettiğini savunan Şahin, “Olay gecesi ayrılmak istediğimi söyledim. Çırılçıplak soyundu. Boynumda dua asılıydı. Koparıp attı. Bir tuhaf bakıyordu. Anladığım kadarıyla cin musallat olmuştu. Mutfağa gitti, elinde bıçakla geldi. Saldırdı. İki elim yaralandı. Boğuşma esnasında bıçak karnına girdi. Bağırsakları dışarı döküldü. O halde bile saldırıyordu. O anı anlatmakta zorlanıyorum” dedi. Sevgilisine musallat olan cinin daha sonra kendisine geçtiğini belirten katil zanlısı, “Sanki onu çarpan cin beni de çarpmıştı. Besmele bile çekemedim. Daha sonra Fatma, kendini doğramaya başladı. Bıçakla boğazını da kesti. Yere düştü. Hâlâ konuşuyordu. Arapça bir şeyler söylüyordu. Kelime-i şahadet getiremedi. Onun yerine ben getirdim” diye konuştu. Sanığı davayı gören Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi, akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespiti için Adli Tıp Kurumu’na sevk etti.

        ‘BUNLAR MOSSAD AJANI’

        Yine İstanbul’da Çekmeköy Garnizon Komutanı Hasan Kaymaz’ın eşi 45 yaşındaki sürücü kursu sahibi Sultan Kaymaz’ı 2 kez direksiyon sınavında geçemediği için öldürdüğü ileri sürülen Ziyaettin Yaraşır ise “Bayan ve komutan çizmeyi aştılar. Bunlar MOSSAD ajanıdır. MOSSAD beni öldürecek. Duruşma salonuna böcek yerleştirdiler. Bizi dinliyorlar” diye bağırdı. Anadolu 3. Ağrı Ceza Mahkemesi’ndeki davanın ikinci duruşmasında da ilk duruşmadaki anlatımlarını sürdüren katil zanlısı, “Bizi dinliyorlar. Mahkeme salonunda böcek var. MİT’e bombalı saldırıda bulunacaklar” dedi. Garnizon Komutanı Kaymaz’a da hakaretler eden sanık, “Rütbenin bile şerefi var. Alçak. Aşağılık adam” ifadesini kullandı. Sanığı bu ifadeleri üzerinden duruşma salonundan çıkaran mahkeme heyeti, Ziyaettin Yaraşır’ı akıl sağlığının yerinde olup olmadığının tespiti için Adli Tıp Kurumu’na sevk etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ