Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Anayasa İç Güvenlik Paketin'de muhalefetle de temasa geçildi

        ANKARA

        TBMM Genel Kurulu’nda sert tartışmalara neden olan İç Güvenlik Paketi’nde iktidar ile muhalefet partileri arasında sürpriz bir uzlaşma girişimi gündeme geldi.AK Parti, TBMM Genel Kurulu’nun İç Güvenlik Paketi yasalaşıncaya kadar hafta sonlarında da çalışması yönünde ısrarcı olmuştu. Ancak genel kurulun yarın ve hafta sonu çalıştırılmaması söz konusu oldu.

        AK Parti teşkilatlarında temayül yoklaması için hafta sonu sandıklar kurulacak. Bu nedenle milletvekilleri bir gün öncesinden seçim bölgelerinde olmayı istiyor.

        Buna karşılık kulislerde, genel kurul çalışmasına verilecek aranın İç Güvenlik Paketi’nde muhalefetle uzlaşı arayışı çerçevesinde değerlendirilebileceği konuşuluyor.

        Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun muhalefete yaptığı “Varsa öneriniz getirin” çağrısı çerçevesinde, AK Parti kurmayları muhalefetle temasa geçti. Davutoğlu, çağrısını geçen hafta Pakistan seyahati öncesinde basınla paylaşmıştı. Muhalefetten öneri gelmesi halinde, dört partinin kurmayları hafta sonu uzlaşı için görüşecek. Tasarının komisyona çekilmesi ve yeni bir yasa tasarı sunulması da dahil olmak üzere alternatifli çözüm arayışları sürdürülüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ