Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Ahmet Davutoğlu, Vilayetler Evi'nde, Valiler Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu

        Başbakan Ahmet Davutoğlu, Vilayetler Evi'nde, Valiler Toplantısı'nda konuştu. İşte Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

        - 81 vilayetin herbirinden feyz alamanyan hiçkimse bu ülkede valilik de yapamaz Başbakanlık da yapamaz. Sizden birinci beklentimiz, bulunduğunuz şehri, sokaklarını, tarihi eserlerini, halkını seveceksiniz. Bizim sizden beklentimiz şehrin sakinleriyle en iyi psikolojik bağı kurmanız.

        'SİYASİ ZİHNİYET DEVRİMİ YAŞIYORUZ'

        - Biz siyasi zihniyet devrimi yaşıyoruz, bu devrimin alandaki temsilcileri sizlersiniz. Bizimle halk arasındaki ilişki halk amirdir, devlet memurdu. Bizler halkın memurlarıyız. Bizler halkımızla kaynaşarak, onunla birlikte geleceğe yürüme iradesiyle iletişim kurmaya kararlıyız.

        'HUZUR, GÜVENLİK İÇİN ETKİN YÖNETİM GÖSTERİN'

        - İletişim bağının şehirlere sağlıklı bir şekilde kurulması için ne gerekiyorsa yapınız. İçdüzenin koruyucusu ve garantörü sizlersiniz, bizim sizden bir başka beklentimiz de, şehirde huzurun, düzenin, güvenliğin, sağlanması için en etkin yönetimin gösterilmesidir.

        'BUNUN ÖZGÜRLÜKLE NE ALAKASI VAR'

        - Devletin esası, muhabbeti aşktır, insanı yaşat ki devlet de yaşasın ilkesinin temelinde bu vardır. Kendisiyle barışık olmayan birinin idari görev yürüttüğü sırada başkasıyla barışık olması mümkün değil. Kamu düzeni sarsıldığında özgürlükler kalmıyor. Muhalefet partilerine sesleniyorum, bir an kendinizi 6-7 Ekim'de Batman ve Siirt'te hissedin.

        -Orada yaşayan insanların ne hissettiğini anlayın. Kendinizi 4. kattan atılan Yasin Börü'nün babasının yerine koyun. Ya da yakılan, yıkılan bir dükkanın, uzun yıllar emeklerle inşa edilen bir iş yerinin, gözünüzün önünde yandığını düşünün. Ne hissedersiniz? Bunun özgürlükle ne alakası var?

        '6-7 EKİM'İN ACI TECRÜBELERİ ÜZERİNDEN DEĞERLENDİRDİK'

        -Kamu düzeni derken kastettiğimiz; devletin halkına huzur verecek kudrete sahip olmasıdır. Kamu düzeni sarsıldığında özgürlükler kalmıyor. Şimdi Meclis'teki İç Güvenlik paketine karşı çıkan Kılıçdaroğlu, Bahçeli kendinizi 6-7 Ekim olaylarını yaşayan insanların yerine koyun. Biz bu yasa tasarısını, 6-7 Ekim olaylarının acı tecrübeler üzerinden değerlendirdik. Molotofu kanun maddesine koyma zorunluluğumuz var.

        'VATANDAŞ OMZUNUZDA AĞLAYACAK'

        - Şehirlerinizi yakmaya çalışan vandallara kudretle yaklaşacaksınız. Halkın uyuyabilmesi için yönetici uyumaz. Siz valilerin kaderi, o vilayette yaşayan halkın kaderiyle aynıdır. Vatandaş ağlamak istiyorsa sizin omzunuzda ağlayacak.Vilayeti idare ederken halkla istişare edeceksiniz. Katılımcı demokrasinin gerçekleşeceği yer vilayetlerdir.

        - Meclis'te görüşülen iç güvenlik paketiyle ilgili olarak muhalefeti basirete ve kamu düzenini korumaya davet ediyorum.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ