Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, Ak Parti Genel Merkezi'nde basın açıklamalarda bulundu

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, partigenel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin konularda değerlendirmelerde bulundu. Atalay,MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Şah Fırat Operasyonu sonrasında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e yönelik ifadelerini eleştirerek, "Bu kararları alan siyasettir. Muhalefet partileri eleştirecekse siyasete dönük eleştirilerini söylerler, cevap veremeyecek, kendini savunamayacak olan bürokratlara eleştiriler yöneltmeleri çok yanlış. Bürokratlarımızın sorumluluğunu biz memnuniyetle taşırız" dedi.

        Sözcü Atalay şu konulara değindi:

        AK PARTİ MYK'SI:Dün akşamki AK Parti MYK toplantısının ana gündem maddesi seçim ve seçim hazırlığıydı. Aday adayları gözden geçirildi.Ak Parti en fazla başvuru yapılan, en çok aday adayı bulunan parti. Toplam 6 bin 223 kişi aday adaylığı için başvuruda bulundu, bunlardan 5 bin 183'ü erkek, bin 40'ı kadın, 583'ü de engelli. Seçim için söylem, slogan, bilboard, televizyon ve gazete reklamları ve şarkılarla çok büyük bir kampanya hazırlığındayız.

        ŞAH FIRAT OPERASYONU:Genel olarak partimizin görüşü; çok güvenli ve isabetli stratejiyle bu çalışma yürütülmüştür. Hem hükümetimizi hem Türk Silahlı Kuvvetlerini tebrik ediyoruz. Çok karışık bir ortamda askerlerimizi ve ecdadımızın yadigarını oradan taşımamız isabetli olmuştur. Yeni yerinde aynı şekilde tesis kurulmaktadır.

        OPERASYONA YÖNELİK MUHALEFETİN TAVRI:Onları biraz daha düşünmeye davet ediyoruz. Bu çok iyi, titiz, bütün gerekçeleriyle iyi çalışılmış proje. Biraz düşünseler Suriye'nin ortamını, oradaki riskleri... Onların da memnun olup, teşekkür etmeleri lazım. Doğrusu Genelkurmay Başkanımızı, muhalefetin, MHP'nin hedef alması çok yanlış şeyler. Bu kararları alan siyasettir. Hükümet karar alır ve kurumlarımız onu uygular. Eğer muhalefet partileri eleştirecekse siyasete dönük eleştirilerini söylerler, cevap veremeyecek, kendini savunamayacak olan bürokratlara eleştiriler yöneltmeleri çok yanlıştır. Bürokratlarımızın sorumluluğunu biz memnuniyetle taşırız.

        İÇ GÜVENLİK YASASI:24. Dönem parlamentosu son günlerinde küfürlü, hakaretli ifadelerle çok kötü miras bırakıyor. Muhalefet partilerinin niye böyle yaptığını anlamakta güçlük çekiyorum. Grup başkanvekilleri, milletvekillerimiz çok büyük sabır gösteriyor, biz orada kavga çıkarmak istemiyoruz, yasa çıkarmak istiyoruz. 26'ncı maddeye kadar gelindi, bu yasa hakkında muhalefetin eleştiri, tespit ve tekliflerine açığız ancak muhalefet sırf yasayı engellemek için olmadık söylemler içine giriyor.

        ABDULLAH GÜL'ÜN AK PARTİ'DEN ADAYLIĞI:Sayın AbdullahGül böyle bir niyeti olmadığını daha önce söyledi. Adaylığı falan söz konusu değildir diye düşünüyorum, kendi ifadelerinden çıkardığım.

        ÇÖZÜM SÜRECİ:(Silah bırakma çağrısı için temel müzakerelerin önünde bir engel var mı? sorusu üzerine)Bu konuda diyaloglar devam ediyor, bu konudaki açıklamanın hükümetimiz tarafından yapılmasını tercih ediyorum. Hükümetimiz tarafından açıklama yapılmadan, parti sözcüsü olarak bir şey söylemem uygun değil. İçeriğe ilişkin ben şu anda, 10 madde konusunda bir bilgim yok. Şu günlerde yoğun şekilde bu konuların çalışıldığını biliyorum. Diyaloglarda sorun olmadığını biliyorum. Herhalde önümüzdeki günlerde gelişmelerle ilgili hükümetimizden daha aydınlatıcı bir açıklama alırız.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ