Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eskişehir'de kedisini öldüren Mustafa Can Aksoy'un davasında bilirkişi dinlendi

        Eskişehir'de sahiplendiği kediyi evinde bıçakladıktan sonra kafasını dolu su damacanasıyla ezerek öldürdüğü ileri sürülen ve görüntüleri sosyal paylaşım sitesinde yayınlanan üniversite öğrencisi Mustafa Can Aksoy'un (21) yargılanmasına devam edildi.

        3 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

        Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü hazırlık sınıfı öğrencisi Mustafa Can Aksoy, Eskişehir'deki 'Cafe De Kedi' adlı işyerinden aldığı 'İletki' adlı kediyi geçici olarak sahiplendi. Kediyi, geçen yıl şubat ayında kaldığı öğrenci evinde işkence yaparak öldürdüğü öne sürülen Mustafa Can Aksoy hakkında, 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

        Kendisine ait olmayan hayvanı öldürdüğü gerekçesiyle 'Mala zarar verme' suçundan 4 aydan 3 yıla kadar hapsi istenen Mustafa Can Aksoy, 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan dördüncü duruşmaya katılmadı. Duruşmaya, sanıktan şikayetçi olan Cafe De Kedi işletmecileri Didem Erşan Üstündağ, Gülşah Mısırlıoğlu ve Duygu Kurt ile avukatlar katıldı.

        'ÜCRETSİZ OLARAK VERİYORUZ'

        Bugünkü duruşmada, öldürülen kedinin fiyatının tespiti için pet shoop dükkanı sahibi Abdülkadir Dündar bilirkişi olarak dinlendi. Dündar, öldürülen 'Tekir' kedilerin ırk ve cins bakımından maddi bir değerlerinin bulunmadığını ancak sahiplerine göre manevi değerlerinin olabileceğini söyledi. Dündar, isteyene Tekir türü kedileri ücretsiz verdiklerini belirtti.

        'MAL DEĞİL CAN TAŞIYOR'

        Cafe De Kedi adlı işyerinin sahiplerinin avukatları davanın 'mala zarar verme' suçundan açılmasını kabul etmediklerini söyleyerek, "Kedi bir mal değildir ve can taşımaktadır. Yasadaki mal kabulünü kabul etmiyoruz. Sanığın psikolojik rahatsızlığının bulunup bulunmadığı tespit edilmelidir. Bir kediyi canice öldürerek bağırsaklarını dışarıya çıkaran birisinin sağlıklı olabileceğini düşünmüyoruz. Ruh sağlığı yerinde değil ise tedavi altına alınsın" dediler.

        4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi hakimi mazeret bildirerek duruşmaya katılmayan Mustafa Can Aksoy'un bir sonraki duruşmaya katılması ile davanın karara bağlanacağını söyledi. Duruşma, 3 Nisan'a ertelendi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ