Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Erzurum'da cinsel saldırı davasında karar çıktı

        Erzurum'da 12 üniversite öğrencisine tuzak kurarak "cinsel saldırı"da bulundukları ve yardım ettikleri iddiasıyla yargılanan 8 sanıktan 5'ine, 2 yıl 11 ay ile 22 yıl 4 ay arasında değişen hapis cezası verildi.

        Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın karar duruşmasında, tutuksuz yargılanan sanıklar N.U, R.T, M.G, Y.Y, V.S, İ.A, S.U. ve H.İ.G. katılmazken, avukatları hazır bulundu.

        Mahkeme heyeti, sanıkların kendi aralarında ve müştekilerle yaptıkları teknik takibe takılan telefon görüşmelerini hatırlatıp, diğer tüm delillerin de toplandığına dikkati çekti.

        Heyet, sanık Y.Y'yi "Nitelikli cinsel saldırı, birden fazla kişiyle ve silahla tehdit, çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçlarından 22 yıl 4 ay 10 gün, V.S'yi 8 yıl 7 ay, İ.A'yı 6 yıl 5 ay, S.U'yu 5 yıl 10 ay, kadın sanık H.İ.G'yi ise "Cinsel saldırı eylemine yardım" suçundan 2 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırdı.

        Diğer sanıklar N.U, R.T. ve M.G'nin beraatını kararlaştıran heyet, Y.Y, V.S, İ.A. ve S.U. hakkında yurtdışına çıkış yasağı getirdi.

        OLAY

        Sanıklar, 2011-2012 yılları arasında Atatürk Üniversitesi'nin çeşitli fakülte ve yüksekokullarında öğrenim gören öğrenciler G.A, H.A, H.Ş, B.K, K.N, F.Z, E.Ş, E.K, T.Ş, N.U, S.D. ve Y.A'yı tuzağa düşürerek, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek, nitelikli cinsel saldırı, cinsel saldırıda yardım, yataklık, özel hayatın gizliliği, şantaj ve tehdit" suçlarından yargılanıyordu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ