Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ali İsmail Korkmaz'ın ölümünde kamera kayıtlarını silmekle suçlanan bilirkişi konuştu

        Can HACIOĞLU/ESKİŞEHİR

        Eskişehir'de Gezi Parkı protestoları sırasında hayatını kaybeden üniversiteli Ali İsmail Korkmaz'ın bulunduğu kamera kayıtlarını sildiği gerekçesiyle hakkında 3 yıl hapis istemiyle dava açılan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Serkan Uğurluoğlu'nun yargılanmasına başlandı.Uğurluoğlu, "Ben kötü niyetli değilim. Dosyaları silseydim, jandarma bulamazdı" dedi.

        "BEN KÖTÜ NİYETLİ DEĞİLİM"

        Eskişehir 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında Ali İsmail Korkmaz'ın dövüldüğü yerde bulunan Harman Fırını'nın kamera görüntülerini silmekle suçlanan bilirkişi Serkan Uğurluoğlu (44), işin uzmanı olarak yok etme amaçlı hareket etmediğini söyledi.

        Uğurluoğlu, "Yok etme amaçlı hareket etseydim, hem diğer disklerdeki CD'lerin değiştirilmiş olduğundan bahsetmezdim. O disklerdeki görüntülerde Ali İsmail Korkmaz'ın darp görüntüleri de bulunmaktadır. Ben kötü niyetli değilim. Kötü niyetli olsaydım,Harman Ekmek Fırınındaki verileri gerçekten yok ederdim. Bu duruma da düşmezdim. Jandarma veya en iyi bilişim imkanlarına sahip olan yerler de bunu bulamazdı. Bu Harman Fırınından elde edilmiş disklerde ben hiçbir şekilde veriyi okuyamadığım için silinme ihtimalini düşünmedim. Bu sebeple bu ihtimalden bahsetme ihtiyacını duymadım. Ayrıca ben kötü niyetli olsaydım cihazın diski otomatik olarak formatladıktan sonra bu formatlama işlemini log dosyasından yani geçmiş kayıt dosyasından silerdim. Jandarma da o dosyaya ulaşamazdı. Görüntüleri kurtarabilir, ancak formatlama işleminin yapıldığı tarihi göremezdi. Bütün bunları kötü niyetli olmadığımı anlatmak için söylüyorum" dedi.

        Uğurluoğlu, "Ben işin başında 'polislerin bağlı olduğu yere göndermeniz sakıncalı olabilir onun yerine jandarmaya gönderin' tavsiyesinde bulundum" diye konuştu.

        Korkmaz ailesinin avukatları sanıktan şikayetçi olup, sanığın olay tarihindeki GSM kayıtlarının tespitini istedi ve "Bu kayıtlar sanığın jandarma kriminal raporuna kadar kimlerle görüştüğünün tespiti açsından önem arz etmektedir" dedi.

        Mahkeme başkanı, bu talebi reddederek duruşmayı 18 Haziran'a erteledi. Mahkeme, Korkmaz ailesinin Gürkan Korkmaz dışındaki müştekilerinin Hatay 7. Asliye Ceza Mahkemesi'ne zorla getirilerek dinlenmesi talebini de iptal etti. Ayrıca Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nden Ali İsmail Korkmaz davasının gerekçeli kararının UYAP sistemi üzerinden gönderilmesi için yazı yazılmasını istedi.

        Mahkeme son olarak, sanığın vermiş olduğu ifadeden yola çıkarak, sanığın diskleri jandarma kriminal laboratuarına gönderilmesini isteyip istemediğini araştıracak. Bu nedenle avukatların ve cumhuriyet savcısının tanıklığına başvurulup başvurulamayacağına gelecek celse karar verecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ