Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Emniyet Müdürü Atalay Ürker’e düzenlenen saldırı ortada kaldı

        Şefik DİNÇ / HT GAZETE

        Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve yanındaki polisler, 9 Ekim 2014 gecesi silahlı saldırıya uğradı. Ürker ile koruması yaralı kurtulurken, Emniyet Müdür Yardımcısı Atif Yılmaz ile Güvenlik Şube Müdür Yardımcısı Hüseyin Hatipoğlu şehit oldu. Saldırıdan kısa süre sonra, Genç İlçesi’nde Özel Harekât polisleriyle çatışmaya girdikleri iddia edilen 4 kişi ölü ele geçirildi. Çatışmaya giren kişilerin yer aldığı aracı kullanan ve olay yerinden kaçan Ali Kılıçgedik ile otomobili kiralayan Erhan Şenyuva yakalandı. Çatışmada ölen ve PKK’lı oldukları belirtilen Ali Bozan, Emre Ekinci, Ramazan Özmaskan ve Ömer Topal ile yakalanan 2 kişinin, Ürker’e saldırının failleri oldukları açıklandı.

        Olayla ilgili Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma tamamlandı.

        BAĞLANTI BULUNAMADI

        Cumhuriyet Savcısı Mehmet Demirağ, olayda yakalanan Ali Kılıçgedik, Erhan Şenyuva ve öldürülen 4 PKK’lı ile polislere gerçekleştirilen saldırı arasında bağlantı tespit edemedi. Saldırıyla ilgileri olmadığı ortaya çıkan 2 zanlı hakkında sadece ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan 12 yıl hapis cezası isteyen savcı, iddianameyi Bingöl Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. İddianamede zanlıların, PKK üyesi 3 kişiye Bingöl’den Lice kırsalına gitmeleri için yardımcı oldukları, Genç İlçesi’nde de Özel Harekâtçılarla çatışmaya girdikleri belirtildi. Çıkan çatışmada teröristler Ali Bozan, Emre Ekinci, Ramazan Özmaskan ve Ömer Topal’ın ölü olarak ele geçirildiği, araç içerisinde 2 adet Kalaşnikof marka silah bulunduğu bilgisi de iddianamede yer aldı.

        Tutuklu sanıklar Ali Kılıçgedik ve Erhan Şenyuva’nın avukatı Ömer Faruk Hülakü, öldürülen 4 PKK’lının Emniyet Müdürü Atalay Ürker’e yapılan saldırıyla bağlantılarının olmadığının anlaşıldığını söyleyerek, “Müvekkillerim açısından saldırıyla ilgili takipsizlik kararı verilmesini bekliyorum” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ