Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem THY'den kayıp 3 İngiliz kızla ilgili açıklama

        Gökhan ARTAN / İSTANBUL

        THY'nin, 12-18 yaş aralığındaki yolcuların Uluslararası Hava Taşımacıları Birliği kuralları çerçevesinde yalnız seyahat etmelerine imkan sağlandığını belirtenTHY, kurumun ilgili resmi makamlarca gerekli işbirliğini sürdürdüğünü duyurdu.

        Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapanTHY, "17 Şubat 2015 tarihinde İngiltere'den Türkiye‘ye seyahat eden 3 İngiliz vatandaşı genç kız hakkında çıkan haberlerle ilgili olarak açıklamanın gerekliliği doğmuştur.THY, ilgili resmi makamlarca talep edilen bilgi temini konusunda gerekli işbirliğini sürdürmekte olup, soruşturması halen devam eden konuyla ilgili medya kuruluşlarından gelen sorulara cevap verememektedir.THY, 12-18 yaş aralığındaki genç yolcuların, Uluslararası Hava Taşımacıları Birliği (IATA) kuralları çerçevesinde yalnız seyahat etmelerine imkân sağlamaktadır. Ayrıca,THY'nin bu konudaki prosedürleri uluslararası ve ulusal havacılık otoritelerinin uygulamalarıyla ve İngiliz havacılık güvenliği ile ilgili kanunlarla da uyum göstermektedir" ifadelerine yer verdi.

        KOTİL'İ KOMİSYONA DAVET ETTİLER

        İngiltere Terörle Mücadele Polis Birimi geçen hafta yaptığı açıklamada, 15 yaşındaki Shamima Begum, 15 yaşındaki Amira Abase ve 16 yaşındaki Kadiza Sultana isimli üç genç kızın 17 Şubat günü Londra'daki Gatwick Havaalanı'ndanTHY'nin TK 1966 sefer sayılı yolcu uçağıyla İstanbul'a gittiklerini kaydetmişti.

        Polis, yakın arkadaş olan üç genç kızın, Suriye'ye ulaşmak ve terör örgütü IŞİD'e katılmak amacıyla Türkiye'ye gittiklerinin tahmin edildiğini belirtmiş, kızların bulunması için Türkiye'ye ekip gönderdiğini açıklamıştı.

        İngiltere Parlamentosu İçişleri Komisyonu'nun,THYGenel Müdürü Temel Kotil ile Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç'i, Suriye'ye giden İngiliz kızlarla ilgili üyelerin sorularını yanıtlamak üzere komisyona davet edeceği bildirilmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ