Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ali ismail Korkmaz davasında yargılanan Beşik Otel'in sahibi Erdoğan Gözseçen konuştu

        Can HACIOĞLU/ESKİŞEHİR

        Eskişehir'de Ali İsmail Korkmaz'ın darp edildiği görüntüleri sildiği öne sürülen Beşik Oteli sahibi Erdoğan Gözseçen (54) 5 yıl hapis istemiyle yargılandığı mahkemede, "Görüntüleri silmedim. Mekanı korumak için ana şalteri indirdim. Polisler de kamera kayıtlarını kapatmamı istediler" dedi.

        Gözseçen, kayıtlarda Ali İsmail'in değil sokakta dövülen başka gençlerin görüntülerinin olduğunu savundu. Oteldeki görüntülerin silinmesi olayıyla ilgili hakkında suç duyurusunda bulunulan polis memuru Hüseyin Engin'in dava birleştirme tutanağı mahkemeye henüz ulaşmadığından polis memurunun davaya dahil edilerek yargılanması ileri duruşmaya bırakıldı.

        "KAYITLARI SİLMEDİM, KAMERALARI KAPATMADIM, ANA ŞALTERİ İNDİRDİM"

        Eskişehir 8. Asliye Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıkan ve hakkında ‘Delilleri yok etme, gizleme veya değiştirme' suçlamasıyla 5 yıl hapis istenen Erdoğan Gözseçen, o tarihte Beşik Oteli işlettiğini belirterek şöyle dedi:"Bizim otelin 8 adet güvenlik kamerası vardır. Polisler istediğinde bu kameraların yaptığı kayıtları eksiksiz kendilerine teslim ettim. Ortalık karışıp kavga çıkınca kameraların fişini çektim. Kesinlikle kamera kayıtlarını silmedim. Kayıtlarda en ufak bir oynama yoktur. Ben kameraları kapatmadım. Otelin elektriğinin ana şalterini indirdim. Çünkü dışarıda kavga ve kargaşa ortamı vardı. Polisler ve göstericiler otelime geliyordu. Ayrıca otelime aileler de gelip sığınıyordu. Otelde büyük bir yığıntı oluyordu. Bu nedenle oteli açık olarak görüp gelmesinler diye can ve mal güvenliğimizi sağlamak amacıyla otelin elektriklerini kestim. Yani ana şalteri kapattım. 20 dakikalık silinme denilen olay bu belirttiğim otelin elektrik ana şalterinin kapatılması sürecinde gerçekleşmiştir. Ayrıca oteldeki kameraların kayıtlarında Ali İsmail Korkmaz'ın değil, sokakta dövülen başka gençlerin görüntüleri vardı."

        "POLİS DE KAMERALARI KAPATMAMI İSTEDİ"

        Ali İsmail'in ailesinin avukatlarının kameraların kapatılması ve polislerin bu yönde kendisine telkinde bulunup bulunmadıkları şeklindeki bir soruya ise otel sahibi Gözseçen, "Ana şalteri kapattığımızda bilgisayarımız için güç kaynağımız olduğunu zannediyordum. Yokmuş. Olay anında polisler bana gelip kameraları kapatmamı söyledi" dedi.

        Korkmaz ailesinin avukatları, sanık Gözseçen'den şikayetçi olduklarını ve cezalandırılmasını istediklerini belirtti. Mahkemeye henüz yazı ulaşmadığı için aynı olay nedeniyle Cumhuriyet Savcısının yargılanmasını istediği polis memuru Hüseyin Engin'in duruşmaya ileriki duruşmalarda katılacağı açıklandı. Duruşma 3 Nisan'a ertelendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ