Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Bursa'da kayıp olan 17 yaşındaki 2 genç kız bulundu

        İsmet ACAR/BURSA - DHA

        Bursa'da 16 gün önce annesine "Ekmek almaya gidiyorum" dedikten sonra evden çıkan ve bir daha kendisinden haber alınamayan 17 yaşındaki Kübra Y.'yi, polis Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'ndeki bir barda buldu.

        Bursa'nın Osmangazi İlçesi'nde yaşayan Kübra Y., üç yıl önce evden sürekli kaçtığı gerekçesiyle, eşinden boşanan annesi 37 yaşındaki Nuray A.'dan alınıp, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı yetiştirme yurduna yerleştirildi. Kaldığı yurttan iki ay önce izin alarak annesinin yanına gelen Kübra Y., iddiaya göre 16 gün önce "Ekmek almaya gidiyorum" diyerek evden ayrıldı ve bir daha kendisinden haber alınamadı.

        Cep telefonu ile kızını aradığını belirten anne Nuran A., kızının "Anneciğim ben de sizi çok özledim. Yanınıza gelmek istiyorum ama gelirsem sadece beni değil, kardeşimi ve seni de öldürecekler" diyerek telefonu kapattığını söyledi. Anne Nuran A.'nın, kızının sosyal paylaşım sitesinde bir gece kulübünde çekilmiş fotoğraflarının yayınlandığını belirterek, "Anne olarak yavrumun başına kötü olayların gelmesinden çok korkuyorum. Bir an önce bulunmasını istiyorum" dedi.

        Dün saat 02.00'da Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından bir barda bulunan Kübra Y., annesine teslim edilirken, Çerkezköy Cumhuriyet Savcılığı barla ilgili çok yönlü soruşturma başlattı.

        KAYIP HABERİNİ GÖRÜNCE EVİNE DÖNDÜ

        Bursa'da okuduğu liseden hasta olduğunu söyleyerek izin alan, ama evine gitmeyip 3 gündür kayıp olarak aranan Türkiye 3'üncüsü 17 yaşındaki boksör Kübra S., evine döndü. Gazetelerdeki kayıp haberini görünce eve gelen genç kızın, formasını giydiği spor kulübünde sorun yaşadığı, bunun için 3 gün bir arkadaşında kaldığı belirtildi. Kızının dönmesiyle büyük sevinç yaşayan babası ise karakola gidip, "kızım geldi" diyerek kayıp başvurusunu geri çekti.

        Latif Dörtçelik Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Genç Bayanlar Türkiye Boks Şampiyonası'nda Türkiye 3'üncüsü olan 16 madalyalı Kübra S., salı günü okuluna gitti, ancak 2. dersten sonra hasta olduğunu belirtip izin alarak okuldan ayrıldı. Eve dönmeyen kızı için baba Bünyamin S. polise kayıp başvurusunda bulundu.

        Genç kız her yerde aranırken, kayıp olayının basına yansıması üzerine ailesini arayıp evine döndü. Bursa'da bir arkadaşında kaldığını belirten Kübra, "Spor kulübümle sorunlar vardı. Size yansıtmak istemedim. Onun için arkadaşıma gittim. Özür dilerim" diyerek ailesinden özür diledi. Kübra, babası Bünyamin S. ile karakola giderek ifade verdi. Baba Bünyamin S. de kızının dönmesi üzerine "Çok sevinçliyim. Başına bir şey gelmesinden çok korkmuştuk" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ