Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Akhisar’da yanmış cesedi bulunan Emine Girginer’i, işitme ve konuşma engelli anne-kız Sevda ve Saadet Kocabay’ın öldürdüğü anlaşıldı

        Neşet DİŞKAYA-Ahmet ÜNSAL/HABERTÜRK

        Akhisar’da yanmış cesedi bulunan işitme ve konuşma engelli 21 yaşındaki Emine Girginer’in, kendisi gibi işitme ve konuşma engelliarkadaşı Saadet Kocabay ile onun işitme ve konuşma engelliannesi tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. Polis, geçen yıl kaybolan işitme ve konuşma engelliArif Altay’ı da aileninişitme ve konuşma engellioğlunun öldürdüğünü tespit etti.

        22 Şubat Pazar günü, Manisa’nın Akhisar İlçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde bir zeytinlikteki barakada, 20-30 yaşlarında olduğu sanılan yakılmış bir kadın cesedi bulundu. Cinayeti çözmek için Manisa Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği koordinasyonda özel bir ekip kuruldu. Tecrübeli polislerden oluşan özel ekip, cesedin bulunduğu yer nedeniyle Marmara ve Ege Bölgesi’nde kayıp olan 20-30 yaşlarındaki 50 kadını incelemeye aldı.

        Cesedin bulunmasından bir gün önce, İzmir’in Seferihisar İlçesi’nden, işitme ve konuşma engelliEmine Girginer (21) için kayıp başvurusu yapıldığı belirlendi. Cuma akşam saatlerinde evinden “İzmir’e düğüne gidiyorum” diye ayrılan ve bir daha haber alınamayan Girginer’in tüm ilişkileri mercek altına alındı. Genç kızın işitme engelliler okulundan arkadaşı olan işitme ve konuşma engelliSaadet Kocabay’ın (26), Akhisar’da oturduğu saptandı. Ekipler, cumartesi günü İzmir’e giden Saadet Kocabay’ın aynı gün başka bir kadınla Akhisar’a döndüğünü tespit etti. Akhisar Otobüs Terminali’ndeki güvenlik kamerası görüntülerinde yapılan incelemede Saadet Kocabay’ın, Emine Girginer ile birlikte yürüyerek otogardan çıktığı anki görüntülerine ulaşıldı.

        Bunun üzerine özel ekip, Saadet Kocabay (26) ile yine kendisi gibi işitme ve konuşma engelliolan annesi Sevda Kocabay’ı (43) gözaltına aldı. Sevda Kocabay’ın, işitme ve konuşma engellioğlu Selim Burak Kocabay (20) için ise yakalama kararı çıkarıldı. Aramalar sonucu Selim Burak, Akhisar’ın bir köyünde yine işitme ve konuşma engelliolan 2 kız ile birlikte bulundu.

        BOĞDULAR, YAKTILAR

        İşaret dili tercümanı aracılığı ile ifadeleri alınan şüphelilerden Saadet Kocabay, cinayeti itiraf ederek, Emine Girginer’in sosyal paylaşım sitesinde haklarında dedikodu yaptığını ve kendilerine ‘O.... sunuz’ diye küfrettiğini öne sürdü. Saadet Kocabay. yaşanan tartışma sonucu genç kızı önce dövdüklerini, sonra elleriyle boğarak öldürdüklerini, cesedi koydukları çuvalı elektrikli motosikletle zeytinliğe götürüp yaktıklarını anlattı.

        İŞİTME VE KONUŞMA ENGELLİADAMI DA ÖLDÜRMÜŞLER

        İz sürmeye devam eden dedektifler, Aralık 2013’te ortadan kaybolan işitme ve konuşma engelliArif Altay’ın (43) da son olarak aynı aile ile görüştüğünü belirledi. Bunun üzerine çapraz sorguya alınan Saadet ve Sevda Kocabay, Altay cinayetini de oğulları Selim Burak’ın işlediğini itiraf etti. Zanlılar Altay’ın cesedini de tıpkı Emine Girginer’in cesedi gibi zeytinlikte ağaçlık alana attıklarını anlattı. Ailenin gösterdiği yerde yapılan aramada, Altay’ın cesedine ait parçalar bulundu. Selim Burak Kocabay’ın Altay’ı, annesi ve kız kardeşi ile ilişkisi olduğu gerekçesiyle öldürdüğü öğrenildi.

        İşitme engelliler okulundan arkadaş olan Emine Girginer (21) ile Saadet Kocabay’ın (26) otogar görüntüleri.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ