Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika HDP'den 'PKK'ya silahı bırak' çağrısına açıklama: Kalıcı barış için kritik aşama geçildi

        HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, PKK'ya silahı bırakma çağrısına ilişkin konuştu. Demirtaş, "Kalıcı barış için kritik aşama geçildi" dedi.

        Demirtaş konuşmasını şöyle sürdürdü:

        "Önemli gördüğümüz bir çağrıydı. Sonuçta müzakerelerin başlaması ve Türkiye’de demokratikleşme, özgürlüklerin geliştirilmesi ve kalıcı barışa gidilmesi açısından kritik aşamaya gelindi. Bu süreçte katkı sunmaya gayret ettik. Bu aşamadan sonra hükümetin somut adımlarla ilerlemesi gerekir. Karşılıklı senkronize şekilde süreci ilerletmesi gerekir. Sürecin barışa doğru erdirilmesi konusunda herkes üzerine düşeni yerine getirir diye temenni ediyorum. Güvenlik yasa tasarısı barış getiremez. Meclis’teki güvenlik tasarısı gözden geçirilmedir. 10 ilkede uzlaşınca kongre gündeme gelir.

        "ZERRE KADAR UMUT VERMİYOR"

        Hükümet sonuç almak istiyorsa adım atmak durumundadır. Barış hükümetin hediyesi değil. Hükümet yürüttüğü politika ile barış konusunda zerre kadar umut vermiyor. Güvenlik paketi ile kurduğu sistemle barışa yaklaşılmaz.

        SIRRI SAKIK: SİLAHLARI TOĞPRAĞA GÖMECEĞİZ

        Sırrı Sakık, HDP ve Hükümet'in ortak basın toplantısı ile ilgili: "Bir arada yaşamak zorundayız. Bir arada var olacağız. Farklı düşünce ve inançlarımız olabilir. Ama hepimiz bu toprakların evlatlarıyız. Bu topraklarda hayat bulmak için çabalıyoruz. Bu topraklarda barışın hayat bulması için bir görev üstlenerek geldim. Sayın valimizle de böyle kavgalı-gürültülü bir dönemde tanıştık. Zaman zaman bir birimize sesimiz de yükseldi. Ama sonra kentin selameti için ortak paydalarda buluştuk. Barış, huzuru yakalamak adına, Ağrı adına iyi bir birliktelik yakaladık. Bu topraklarda en az benim kadar barışın ve kardeşliğin hayat bulması için çaba sarf ettiğini gördüm. Sayın valimiz gitse bile eminim ki yüreği hep bu kentte olacak. İnşallah önümüzdeki dönem bu kentte barışı ve kardeşliği inşa edeceğiz. Tüm Türkiye’ye barış ve kardeşliği inşa edeceğiz, silahları toprağa gömeceğiz" dedi.

        KEMAL KILIÇDAROĞLU: SİLAH BIRAKMAK BU TOPRAKLARA HUZUR GETİRECEK ADIMDIR

        Kılıçdaroğlu, PKK'ya silah bırakma çağrısına ilişkin konuştu. Kılıçdaroğlu, "Silahların gölgesinde barıştan söz edemezsiniz. Silah bırakmak bu topraklara huzur getirecek adımdır." dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ