Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklamalar

        Ayrımcılığa Karşı Kadın Hakları Derneği'nin düzenlediği programda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir daha kimse 27 Mayıslara, 12 Eylüllere, 28 Şubatlara, 17-25 Aralıklara teşebbüs edemesin diye 'yeni Türkiye, yeni anayasa ve başkanlık sistemi' diyoruz." dedi.

        İşte Cumhurbaşkanı'nın konuşmasından satırbaşları:

        17-25 Aralık darbe girişiminde bulunanlarla 28 Şubat'takiler arasında bir fark yoktur. 2001 yılında arkadaşlarımızla kurduğumuz parti milletin gönlündeki yerini aldı. Millet hiçbir zaman darbecilere iktidarı bırakmadı. 28 Şubat'lar bin yıl sürmez.

        "KİLİTLER KIRILDI"

        Okullarda, iş yerlerinde, sokakta hatta camilerde cadı avına çıkıldı, başörtüsüne furuat diyen din adamları çıktı. Yasaklanmak istenen başörtüsü bırakın üniversiteleri kamuda da serbest hale geldi. Yavrularımızın alternatiflerle önünü açmamız gerekiyor, şimdi kilitler kırıldı. Benim de 3 yavrum kat sayı engeli nedeniyle ülkelerinde okuyamadı. Halkın oyları ile gelmiş olanları çeşitli oyunlarla, kumpaslarla iktidardan uzaklaştıranları bu millet unutmayacak. 28 Şubat'ta şahsımı mahkum ettikleri dava şahsımla değil temsil ettiğim değerlerle aynı şekilde 17-25 Aralık darbe girişimi de milleti hedef almıştır. 28 Şubat'ta şahsımı hedef alanlar muhtar bile olamaz demişlerdi, ceza olarak idam isteniyordu, takipsizlik kararı geldi. 28 Şubat'la aynı çizgide başlatılan pek çok girişimin de akamete uğradığını görüyoruz.

        "İZİN VERMEDİK, İZİN VERMEYECEĞİZ"

        Türkiye bir daha 28 Şubat'ları yaşamaması için bu tür darbelere, darbe girişimine sebep olan etkenleri ortadan kaldırmamız gerekiyor. Siyasi ve sosyal kaos oluşturarak Türkiye'yi Mısır'a Suriye'ye dönüştürmek isteyenlere izin vermedik vermeyeceğiz.

        "ALLAH BİR DAHA O GÜNLERİ GÖSTERMESİN"

        Biz sağlam durursak istikametimizi kaybetmezsek gerisi kolay. 28 Şubat'ı yapanları milletimiz belki hatırlamıyordu ama bizler ve sizler buradayız, ayaktayız. Biz hizmette, fikirde, akılda yarışacağız. Allah bir daha bu millete 28 Şubatlar yaşatmasın, o meşhur günleri göstermesin.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ