Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Çözüm sürecinde neler yaşanacak, çözüm sürecinde izlenecek yeni rota, Habertürk yeni rotanın ayrıntılarına ulaştı
        1

        Esra YAZDIÇ DEMİR/ANKARA

        Çözüm sürecinde, hükümet ve HDP heyeti arasında 2.5 yıldır süren görüşmelerde, ‘müzakere’ aşamasına gelindi. HABERTÜRK, ‘silahlara veda’ açıklaması sonrasında çözüm sürecinin izleyeceği yeni rotanın ayrıntılarına ulaştı. Gündeme gelecek adımlar şöyle:

        2

        HASTA TUTUKLULAR: Öcalan ve HDP kanadı, hasta tutuklu ve hükümlülere ilişkin bir düzenleme yapılmasını istiyor. Hükümet, bu konuda mevzuat hazırlığını başlattı. Mevzuatta yapılacak değişiklikle hasta tutuklu ve hükümlülerin serbest bırakalacağı belirtiliyor.

        3

        İZLEME HEYETİ: HDP, İzleme Heyeti’nde farklı kesimlerden isimlerin yer alması konusunda ısrar ediyor. İzleme Heyeti’nde isimler netleştirilecek, oluşturulacak heyetin İmralı Adası’nda Öcalan’la görüşmelere katılması sağlanacak. Heyetin, İmralı Adası’na ziyareti de bir düzenlemeye bağlanacak. Heyet, barış sürecinin tanıkları arasında yer alacak.

        4

        SEKRETARYA: Abdullah Öcalan’ın süreçle ilgili notlarını tutacak ve görüşmeler sırasında Öcalan’a eşlik edecek 4 mahkûmun içinde yer aldığı bir sekretarya oluşturulacak. Bu heyet için Öcalan isimleri belirlemiş ve HDP heyetine vermişti. HDP de bir süre önce belirlenen isimleri hem hükümete hem Adalet Bakanlığı’na iletmişti. Sekretaryanın oluşumu konusunda beklenen adımların hızla atılması öngörülüyor.

        5

        10 MADDE MÜZAKERESİ: PKK’nın kongresinin gerçekleşmesinin ardından taraflar, Öcalan’ın devlet ve hükümet heyetine sunduğu 10 maddeyi müzakere etmeye başlayacak.

        6

        PKK KONGRESİ: Öcalan’ın “Toplanın” çağrısı yaptığı PKK’nın kongresinin nisan ya da en geç mayısta yapılması bekleniyor. Kandil/KCK yönetiminin, kongre için nisan ayının başını tarih olarak gösterdiği belirtiliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ