Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika PKK/KCK Yürütme Konseyi, Dolmabahçe'deki silahlara veda açıklaması sonrası yazılı değerlendirme yaptı

        Ahmet YUKUŞ/DİYARBAKIR

        Abdullah Öcalan'ın hükümet ve HDP aracılığıyla PKK'ya yaptığı ‘silah bırakın' çağrısına Kandil'den yanıt gecikmedi. PKK/KCK Yürütme Konseyi tarafından yapılan yazılı açıklamada Öcalan'ın çağrısının arkasında olduğunu duyurdu.

        KCK açıklamasında, "On madde temelinde asgari müştereklerde mutabakat sağlanması durumunda silahlı mücadelenin bırakılacağına dair yeni bir kongre gerçekleştirmemiz için yaptığı niyet beyanını kamuoyuna duyurması tarihi bir adım olmaktadır" denildi.

        'HÜKÜMETİN SORUMLULUĞU BÜYÜK'

        KCK'nın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı: Kırk yıllık çatışmanın varlığı karşısında bu çağrının dikkate alınması ve gereklerinin yerine getirilmesi hükümete büyük sorumluluklar yüklemektedir. Böyle bir niyet beyanı ile devlet ve hükümete demokratikleşme, Kürt sorununun ve Türkiye'nin temel sorunlarının çözümü için çok önemli bir zemin ve fırsat sunulmaktadır. Artık demokratikleşme ve Kürt sorununun çözümünde adım atmama konusunda hiçbir gerekçe ve engel kalmamıştır.

        'HEYETLERİN HEMEN OLUŞMASI GEREKİYOR'

        Açıklama şöyle devam etti:

        Hükümetin sorumluluklarını yerine getirmesi durumunda bizlerin de sorumluluklarımızı yerine getireceğimizi belirtiyor ve taahhüt ediyoruz. Kürt sorununun çözümü konusunda önemli bir aşamaya gelinmişse, müzakere heyetlerinin hemen oluşması, müzakereye başlanması ve izleme heyetinin de tüm bu süreçleri takip etmesi için çalışmalarına gecikmeden başlaması gerekmektedir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ