Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yaşar Kemal'in ölümünü ardından Üsküdar'daki evine sevenleri taziye ziyaretine gitti

        Güngör KARAKUŞ/İSTANBUL

        Hayata veda eden Türk edebiyatının sembol isimlerinden Yaşar Kemal'in eşi Ayşe Semiha Baban gün boyu Üsküdar Vaniköy'deki evinde taziyeleri kabul etti. Sanatçılar Zülfü Livaneli, Suavi, İdil Biret, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, eski Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Akın Birdal, Nebil Özgentürk'ün de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi sabah saatlerinden itibaren Kemal'in Vaniköy Caddesi'ndeki eve taziye ziyaretinde bulundu.

        'ÖLÜMÜYLE DE BÜYÜK DERS VERDİ'

        Yaşar Kemal'in yakın dostu sanatçı Zülfü Livaneli taziye sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Livaneli, "Hep bu eve gelirdim. Yukarıda Yaşar ağabey beni karşılardı. Onun olmadığı bir eve geliyorum. Bu inanılacak bir şey değil. Fakat şunu da gördüm ki hayatı boyunca örnek olan bir insan ölümüyle de büyük bir ders veriyor hepimize. Bugün baktım Türkiye'nin basını, tabii ki halkı yansıttığı için basını diyorum, sadece basın da değil halkı da o kadar büyük bir saygı ve o kadar büyük önünde eğilme var ki. Bu işte bizim toprağımızın onun yeşerttiği dostluk ve kardeşlik havası" dedi.

        Eski adı Hemite olan Gökçedam Köyü Muhtarı Hüsnü Cömert de beraberindeki köylülerle taziye ziyaretine gelenler arasında yer aldı. Cömert, "Bir miktar babasının mezarının yanından aldığımız toprağı getirdik. Mezarlıkta da bulunacağız. Ustamıza son görevimizi yapmak istiyoruz" dedi.

        TAZİYE DEFTERİ AÇILDI

        Yaşar Kemal'in hayatını kaybettiği İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ise ailesinin istediği üzerine Yapı Kredi Yayınları bir taziye defteri koydu. Hastaneye gelenler taziye defterine duygularını yazdı.

        CENAZE YARIN

        Yaşar Kemal'in cenazesi yarın öğle vakti Teşvikiye Camii'nde kılınacak cenaze namazı sonrası Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek. Saat 15.30'da ise ailesi, Lütfi Kırdar Kongre Sarayı'nda bir anma toplantısı düzenleyecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ