Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Ensar Öğüt, aday adaylığı başvurusu için CHP Genel Merkezi’ne, kendi kullandığı traktörle geldi.

        HABERTÜRK

        Meclis kürsüsünde sütlü, çaylı, samanlı konuşmaları, Genel Kurul toplantılarında ikram ettiği kavurmalarla dikkat çeken, geçen ay otomobilinin bagajında getirdiği koçla Meclis’te basın toplantısı düzenleyen CHP milletvekili Öğüt, dün de bir ilke daha imza attı.

        Öğüt, aday adaylığı başvurusu için CHP Genel Merkezi’ne, kendi kullandığı traktörle geldi. 2006 yılında Başbakan olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’la girdiği polemikle gündeme gelen ve Erdoğan’ın “’Ananı da al git” diyerek tepkisini gösterdiği Mersinli çiftçi Mustafa Kemal Öncel de traktördeydi. Öncel, Öğüt’le birlikte CHP’den aday adaylığı başvurusu yaptı.

        PARTİ OLARAK GİRİYOR

        CHP’nin 7 Haziran seçimleri öncesi birleşme çağrısı yaptığı DSP, milletvekili genel seçimlerine parti olarak girme kararı aldı. DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi bütün seçim bölgelerinde seçime girmeyi kararlaştırdıklarını açıkladı.

        ÖNSEÇİM 29 MART’TA

        CHP’de 17 Şubat’ta başlayan aday adaylığı başvuruları için dün son gündü. Milletvekili aday adaylığı için onaylanan resmi başvuru sayısının 2 bin 200’ü bulduğu bildirildi. CHP’de, 85 seçim çevresinin 55’inde önseçim kararı alınmıştı. Üyelerin katılımıyla gerçekleştirilecek ön seçim 29 Mart’ta yapılacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ