Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Efraim Türkmen ile kardeşi Muhittin Türkmen'i 'aile meclisi' kararıyla öldürdüler

        Neşet KARADAĞ/ADANA

        Adana'da komşularının gelini ile yasak aşk yaşadığı iddia edilen 26 yaşındaki Efraim Türkmen ile kardeşi 19 yaşındaki Muhittin Türkmen'i 'aile meclisi' kararıyla öldürdükleri iddia edilen 4'ü tutuklu 7 kişi hakkında ağırlaştırılmış müebbet, 2 kişi hakkında da 5 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

        Adana'nın Şambayadı Mahallesi'nde oturan Tugay Çelik kuzeni Necmettin Çelik'le birlikte, iddiaya göre eşinin ilişkisi olduğu iddia edilen Efraim Türkmen ve kardeşi Muhittin Türkmen'i tabancayla vurarak öldürdü. Cinayetin ardından teslim olun iki kuzen suçlarını itiraf etti.

        Ancak yapılan soruşturma sırasında öldürülen Efraim'le ilişki yaşadığı iddia edilen gelin H.Ç.'nin ifadesinde, "Eşimin amcası Cengizhan beni telefonla aradı. 'Ailece toplandık senin ilişkin olan Efraim'in ölüm kararı verildi, sen de kendine dikkat dedi' demesi üzerine 2 kardeşin aile meclisi kararıyla öldürüldüğü ortaya çıktı.

        4 KİŞİ TUTUKLANDI

        2 katil zanlısı ile birlikte gelinin bu ifadesi üzerine, ölüm kararını veren aile meclisinden katil zanlısı Çelik'in babası Müjdat (51) ve Gürbüzhan Çelik (40) tutuklandı. Tahsin (63), Cengizhan (43), Serkan Çelik (25) ile Tuncay Davarcı (25) serbest bırakıldı. Şahin Çelik (62) hakkında ise yakalama kararı çıkartıldı.

        'TÖRE SAİKİYLE' DAVA AÇILDI

        Yasak aşk katliamı ile ilgili soruşturmasını tamamlayan cumhuriyet savcısı Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Töre saiki ile öldürme, suç delillerini gizleme' suçundan dava açtı.İddianamede, 2 kardeşin aile meclisi kararıyla öldürüldüğü belirtilerek, "Kasten öldürme olayının failleri ve azmettiricileri olan şüphelilerin ailevi örfleri gereği olayın temellendirildiği ve azmettirmeye emare teşkil ettiği, TİB kayıtlarında şüpheli Cengizhan Çelik'in diğer şüphelilerin toplanıp, aile meclisi kararı aldıkları adresin bulunduğu baz istasyonundan sinyal alıp, tanık ile görüşme yaptığının belirlendiği, şüphelilerin atılı suçu işledikleri dosya kapsamından anlaşılmıştır" denildi.

        KATİLLERİN 2'ŞER KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPSİ İSTENDİ

        Savcı, katil zanlıları Tugay ve Necmettin Çelik'in 2'şer kez, azmettircilikle suçlanan Müjdat, Cengizhan, Şahin, Gürbüzhan, Tahsin Çelik'in de birer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi. Serkan ile Tuncay Davarcı'nın da 'Suç delillerini gizleme' suçundan 5 yıla kadar hapis cezasına mahkum edilmesini talep etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ