Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, yeni anayasayla ilgili, önemli açıklamalarda bulundu

        CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi,TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Hamzaçebi özetle şunları söyledi:

        'ERDOĞAN SİSTEMLİ BASKI UYGULUYOR'

        - (Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ve Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'a yönelik açıklamaları) Erdoğan Merkez Bankası üzerinde sistemli bir baskı uyguluyor.Bugüne kadar işini düzgün bir şekilde yapmaya çalışan ekonomiden sorumlu Sayın Babacan'ı vatan hainliğiyle suçluyor. Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı ve Merkez Bankası Başkanı vatana ihanetle suçlanıyor ve Davutoğlu da susuyor. Sayın Davutoğlu; susarak bunu geçiştiremezsin.

        'SUÇ İŞLİYORSA DDK'YI GÖREVLENDİR'

        - Başbakan Davutoğlu kendisine çizilmiş bir çember içinde başbakanlık rolü oynamaya çalışıyor. görev alanında sadece muhalefet liderleriyle polemik yapmak var. Erdoğan'a da buradan bir çağrı yapıyorum, eğer Ali Babacan ve Merkez Bankası Başkanı vatana ihanet suçunu işliyorsa senin emrinde Devlet Denetleme Kurulu var. Görevlendir, gitsin, bu ihanet suçunu tespit etsinler.

        'HENÜZ SİLAH BIRAKMA YOK'

        - (Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde yapılan ortak açıklama)Elbette PKK'nın silah bırakması, toplum olarak hepimizin arzu ettiği bir şey.Ancak biraz dikkatlice incelendiğini ortada bir silah bırakma çağrısının bugün için henüz yapılmış olmadığı, sadece PKK'nın silah bırakması için bahar aylarında PKK'nın kongre yapması yönünde bir çağrının olduğu anlaşılacaktır. Henüz daha böyle bir şey yok.

        'CHP VE MHP GÖRÜŞLERİ DEĞİL İMRALI GÖRÜŞLERİ KABUL GÖRÜYOR'

        - (İç Güvenlik Paketi'nde değişikliğe gidileceği yönündeki açıklamalar)Öyle anlaşılıyor ki Dolmabahçe'deki Çalışma Ofisi'nde İç Güvenlik Paketi de görüşülmüş. İzleyeceğiz bakalım, bizim CHP olarak ortaya koyduğumuz ya da MHP'nin ortaya koyduğu görüşler demek ki hükümet tarafından kabul görmüyor ama İmralı tarafından ortaya konur ise kabul görüyor. Türkiye'nin demokratikleşmesini de İmralı'ya bağlayan bir anlayış var.Ama tabii ki biz görüşümüz neyse İç Güvenlik Paketi ile ilgili o noktadayız.

        'DOĞRU OLAN GÖRÜŞMELERE ARA VERMEK'

        - Kabul edilen maddelere ilişkin usul hataları var, buna ilişkin TBMM Başkanlığı'na başvurumuz var. Doğru olan yasanın görüşmelerine ara vermek ve bu anayasa aykırı düzenlemeleri çıkarmaktır. Bunların adam olacak bir yanı yoktur. 48 saat olmasın da 12 saat gözaltı olsun gibi bir uzlaşma zemini aramıyoruz, onu söyleyeyim. Gözaltı yetkisi kesinlikle çıkmalı.

        - Açıklanan 10 maddenin içinde yeni anayasa yapılması da var. Öyle anlaşılıyor ki yeni anayasa konusunda AKP ile HDP bir uzlaşma sağlamış durumda. Yeni anayasayı AKP-HDP ittifakı gerçekleştirecek.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ