Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Aydın İl Afet ve Acil Durum Müdürü (AFAD) Recep Coşkun'dan deprem uyarısı: Aydın 7 büyüklüğündeki depreme hazır olsun

        AydınAnadolu İmam Hatip Lisesi'nde düzenlenen tatbikata,AydınVali Yardımcısı İbrahim Yurdakul,Aydınİl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Alaaddin Yalçınkaya,Aydınİl Afet ve Acil Durum Müdürü (AFAD) Recep Coşkun, Efeler Belediye Başkan Yardımcısı Derya Tıkır,AydınAnadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü İbrahim Sevinir, daire müdürleri, AKUT, UMKE, AFAD,AydınBüyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, 112 Acil Servis ekibi, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.Aydınİl Milli Eğitim Müdürlüğü ile AFAD koordinatörlüğünde, Sivil Savunma Günü veDepremHaftası kapsamında yapılan tatbikatta,depremanında ve daha sonra enkaz alanının güvenliğinin sağlanması, çıkabilecek yangınlara karşı önlem alınması ve söndürülmesi, arama kurtarma faaliyetleri, acil afet sağlık hizmetleri, çıkarılan yaralıların hastaneye taşınması ve haberleşmenin anında sağlanması gibi uygulamalar yapıldı.

        "AYDIN7 BÜYÜKLÜĞÜNDEKİDEPREME HAZIR OLSUN"

        Aydın'ın birincidepremkuşağında olduğunu ifade eden AFAD İl Müdürü Recep Coşkun, "Bilindiği gibi ilimizin tamamı birinci derecede tehlikelideprembölgesi durumundadır. Tarihsel dönemde 9 şiddetindedepremler meydana gelmiş, 1955 yılında Didim Balat'ta 7 büyüklüğünde birdepremdaha meydana gelmiştir. Teorik olarak, yani bilim adamlarının görüşlerine göre bir yerde kaç büyüklüğündedepremmeydana geldiyse o yerde, er veya geç, aynı büyüklükte birdepremdaha meydana gelebilir. Biz de zamanı belirsiz olmakla birlikte, 7 büyüklüğünde olabilecek birdepreme göre hazırlıklı olmak durumundayız" dedi.

        DERYA TIKIR, "DEPREMDEĞİL BİNA ÖLDÜRÜYOR"

        Depremgerçeğini kabul ederek, her andepremolacakmış gibi hazırlıklı olmak gerektiğini ifade eden Derya Tıkır da, "Uluslararası Afet Veri Tabanı bilgilerine göre budeprem, dünyada 1900-2009 yılları arasında meydana gelendepremler arasında, 20 milyar dolar ile en fazla ekonomik kayıp yaratan 6'ncı büyükdepremdir. Aslında yaşanan bu felaketi, 'doğal afet' olarak değil de 'doğal olmayan afet' şeklinde tanımlamak daha doğru olabilir. Niye aynı şiddettedepremJaponya'da, Amerika'da böyle yıkımlara neden olmuyor? Demek kidepremin getirdiği yıkım, kader değil, kaçınılmaz son değil. Demek ki bizdedepremdeğil, bina öldürüyor. Sık sıkdepremlerle karşı karşıya olduğumuz bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu gerçeği kabul edip, hazırlıklı olmak mecburiyetindeyiz" diye konuştu. Konuşmaların ardından,depremtatbikatı gerçekleştirildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ