Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika "CHP ve MHP’nin görüşleri kabul görmüyor, İmralı’nınki görüyor"

        Saliha ÇOLAK / HT GAZETE

        Öcalan’ın silahları bırakma çağrısı sonrasında, HDP, İç Güvenlik Paketi’nin komisyona çekilmesini isterken AK Parti komisyon kapısını kapattı. AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, paketin komisyona çekilmesine gerek olmadığını belirterek, “Genel Kurul’da tekriri müzakere dahil maddeleri yeniden görüşme imkanı varken neden komisyona çekelim” dedi.

        ‘GERİ ADIM ATARSIN’

        CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ise TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Dolmabahçe görüşmesinin ardından HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan’ın, İç Güvenlik Paketi’nde değişikliğe gidileceği yönünde açıklamalarda bulunduğunu hatırlattı. Paketin Dolmabahçe’de görüşüldüğünün anlaşıldığını belirten Hamzaçebi, “Bizim CHP olarak ortaya koyduğumuz ya da MHP’nin ortaya koyduğu görüşler demek ki hükümet tarafından kabul görmüyor ama İmralı tarafından ortaya konur ise kabul görüyor. Türkiye’nin demokratikleşmesini de İmralı’ya bağlayan bir anlayış var” ifadelerini kullandı.

        Erdoğan ve Davutoğlu’nun, İç Güvenlik Paketi’nin mutlaka çıkacağına ilişkin açıklamalarına değinen Hamzaçebi, “Büyük lokma ye, büyük konuşma demişler. Büyük konuşmayacaksın, bir gün geri adım atarsın” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ı vatana ihanetle suçladığını da belirten Hamzaçebi, Başbakan Davutoğlu’nun konuyla ilgili açıklama yapması gerektiğini söyledi, “Susarak bunu geçiştiremezsin” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Devlet Denetleme Kurulu’nu görevlendirmesini isteyen Hamzaçebi, “Gitsin, bu ihanet suçunu tespit etsinler” ifadesini kullandı.

        ‘PKK İLE PAZARLIK’

        MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ise paketin başından beri geri çekilmesini istediklerini belirtti. Vural, hükümet ile bir görüşmeleri olup olmayacağı yolundaki soruya karşılık, “Onlar PKK ile görüşüyor. PKK ile pazarlık yapıyor. Biz PKK ile pazarlık yapanlarla görüşmeyiz” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ