Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Adana'da Gezi olaylarında meslekten atılan öğretmen beraat etti

        Çapar'ın, meslekten atılma kararına karşı 'yürütmenin durdurulması ve iptali' istemiyle İdare Mahkemesi'ne yaptığı başvuruyla ilgili ise henüz karar verilmedi.

        Merkez Yüreğir İlçesi'nin Ulubatlı Hasan Mahallesi'ndeki Güney Sanayi Çalışanları İlkokulu'nda görevli öğretmen Eser Çapar, 1- 16 Haziran 2013 tarihlerindeAdana'da düzenlenenGeziParkı eylemlerine katıldı. Eylemleri yönettikleri ileri sürülen Eser Çapar ile KESK üyesi Serkan Nar, Ahmet Ekinci ve Uğur Can Büyüknisan hakkında, 'Terör örgütü Türkiye Komünist Partisi/Kıvılcım (TKP/K) üyesi oldukları, izinsiz eylem düzenledikleri ve polise direndikleri' iddiasıylaAdana4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Tutuksuz olarak dava sürerken Eser Çapar ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) idari soruşturma başlattı.

        Soruşturmanın ardından MEB Yüksek Disiplin Kurulu, Eser Çapar'a 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında, 'Devlet memurluğundan çıkarma' cezası verdi. Meslekten ihraç kararı Eser Çapar'a geçen 5 Ocak'ta tebliğ edildi. Kararın ardından Eser Çapar, bu yıl 1'inci sınıfı okuttuğu öğrencilerine ve velilerine veda etti.

        4 BERAAT

        Bugün 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıkan Eser Çapar, Serkan Nar, Ahmet Ekinci ve Uğur Can Büyüknisan, terör örgütü üyeliği suçlamasından beraat etti. Sanıkları 'Kanuna aykırı eylem ve yürüyüş' ile 'görevli memura direnme' suçlarından ise 6 ay ile 3 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptıran mahkeme heyeti, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

        EĞİTİM-SEN'DEN DESTEK YÜRÜYÜŞÜ

        Duruşma öncesi Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca ve Eser Çapar'ın da aralarında bulunduğu öğretmenler, sendika binasından davanın görüleceğiAdanaAdliyesi'ne yürüdü. Eser Çapar'a destek sloganlarının atıldığı yürüyüşte polis geniş güvenlik önlemi aldı. Adliye önünde grup adına açıklama yapan Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, "Aslında eyleme katılan kişilere soruşturma ve dava açılması yerine eylemlerde dile getirilen taleplere kulak verilmeliydi. Yargılanan arkadaşlarımızın yanındayız" diye konuştu.

        Eser Çapar'ın, meslekten atılma kararına karşı 'yürütmenin durdurulması ve iptali' istemiyleAdanaİdare Mahkemesi'ne yaptığı başvuru ise henüz karara bağlanmadı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ