Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Yalova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde laboratuvarda patlama

        Deneyi yapan öğretmen Mustafa Keskiner patlama sonucu yaralandı. Yalova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde kimya dersi yapılan laboratuvarda bugün patlama meydana geldi.

        İddiaya göre patlamanın, kimya öğretmeni Mustafa Keskiner'in öğrencilere bilgi verirken sodyumun suyla temas etmesi sonucu meydana geldiği belirtildi.

        DENEYİ YAPAN KİMYA ÖĞRETMENİ YARALANDI

        Patlama nedeniyle öğretmen Mustafa Keskiner'in elinde ve yüzünde yanıklar oluştu. Keskiner, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

        Öğrencilerin de çıkan dumandan etkilendiği ve bir süre laboratuvara alınmadığı ifade edildi. Patlamanın ardından okula tedbir amacıyla ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

        İLK KAZA DEĞİL

        Aralık 2014: İstanbul Üsküdar Ali Fuat Başgil Ortaokulu’nda fen bilgisi dersinde yapılan deneyde patlama oldu. Patlamada öğretmen Mehmet Aslan ile 11 yaşındaki öğrenci M.Ö. yaralandı. Gözkapakları ve gözlerinin içi tamamen yanan M.Ö. tedavi altına alındı.

        Haziran 2012: İstanbul Kağıthane Zuhal İlköğretim Okulu öğretmenlerinin ve öğrencilerinin düzenlediği etkinlikler sırasında, okul bahçesinde gerçekleştirilen deney sırasında patlama meydana geldi. 6 öğrenci yaralandı.

        Mart 2009: Denizli Şehit Yusuf Batur Endüstri Meslek Lisesi’nde hayvan gübresinden gaz elde etme deneyi yapılırken, metan gazının sıkışması nedeniyle patlama yaşandı. Olayda 2 öğrenci ve 1 öğretmen yaralandı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ