Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Vurularak öldürülen Deniz Aktaş son yolculuğuna uğurlandı

        Soner ÖZCAN/ANTALYA

        Antalya'dan İstanbul'a getirilen Deniz Aktaş için öğlen Sultangazi Merkez Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

        KIZININ ARDINDAN "GİTME ANNEM.. GİTME" DİYE SESLENDİ

        Helallik alınmasının ardından Deniz Aktaş için öğlen namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Genç kız, gözyaşları arasında Habibler Yayla Mezarlığı'nda toprağa verildi. Bu arada acılı anne Figen Yetişkin, tören sonunda cenaze aracına konulan kızının naaşının ardından, "Beni bırakıp gitme annem, gitme" diye seslendi. Küçük kız kardeşi Ayşe Aktaş da ablasının tabutuna sarılarak uzun süre gözyaşı döktü.

        CİNAYETİN OLDUĞU GÜNÜ ANLATTI

        Polis 'olay anı' diye cinayetle ilgili detayları dakika dakika açıkladı.

        Antalya'da kendisinden 20 yaş büyük erkek arkadaşı Lokman Barış Ç. tarafından 3 kurşunla öldürülen Deniz Aktaş'ın, daha önce zanlıyı iki kez şiddet uyguladığı gerekçesiyle şikayet ettiği ortaya çıktı. Lokman Barış Ç. hakkında evden uzaklaştırma kararı verildiği, ancak genç kızın şikayetini geri çekmesi nedeniyle kararın kaldırıldığı öğrenildi. Polis, daire kapısında zanlının ikna edilmeye çalışıldığı sırada cinayetin işlendiği iddiaları üzerine yaşananları 'olay anı' diye dakika dakika açıklayarak, polisin binanın önündeyken cinayetin işlendiği belirtildi.

        Antalya'da internet kafe işleten 41 yaşındaki Lokman Barış Ç., Facebook'taki arkadaş listesi yüzünden tartıştığı birlikte yaşadığı 21 yaşındaki kız arkadaşı Deniz Aktaş'ı, önceki gün başından ve kalbinden 3 kurşunla öldürmüştü. Antalya Emniyet Müdürlüğü, Aktaş'ın cinayete kurban gittiği dakikalarda yaşananları ‘olay anı' başlığıyla açıkladı.

        DAKİKA DAKİKA CİNAYET ANI

        Emniyet Müdürlüğü'nün kayıtlarına göre; saat 05.17'de Aktaş ve Çelik'in birlikte yaşadığı evle ilgili ‘gürültü' ihbarı yapıldı. Polise saat 05.21'de aynı konuda bir ihbar telefonu daha geldi. Haber merkezi, ihbar üzerine 05.22'de eve önleyici hizmetler ve bölge ekibinden oluşan iki ekip yönlendirdi. Ekipler, saat 05.27'de binaya ulaştı, ancak dış kapı kapalı olduğu için içeriye giremedi. Bunun üzerine ekipler 05.32'de ihbarcının binanın giriş kapısını açması için haber merkezine uyarıda bulundu. 05.43'te ihbarı yapan komşular, binanın dış kapısını açtı. Tam bu sırada 3 el silah sesi duyuldu.

        KAPIYI AÇIP TESLİM OLDU

        Silah sesleri üzerine ikilinin yaşadığı kata çıkan polis ekipleri, kapının açılması için zile bastı ancak açan olmadı. Bunun üzerine Özel Harekat Şube Müdürlüğü'ne bağlı rehine kurtarma timinin olay yerine sevk edilmesi istendi. Polis ekipleri özel harekatçılar eve gelinceye kadar şahsı kapıyı açması konusunda ikna etmeye çalıştı, ancak zanlı kapıyı açmadı. Yaklaşık bir saatlik ikna çabasının ardından operasyon için hazırlık yapılmasına karar verildi. Bu sırada zanlı kapıyı açarak ruhsatsız silahıyla birlikte teslim oldu.

        İNTİHARDAN KIZI VAZGEÇİRDİ

        Zanlının, cinayetin ardından kız arkadaşının annesi Figen Yetişkin'i aradığı, "Kızını öldürdüm, haberin olsun. Her şey sona erdi" dediği öğrenildi. Kız arkadaşını öldürdükten sonra intihar etmeyi düşünen zanlının, vedalaşmak için kızı P.S.Ç.'yi de aradığı ortaya çıktı. Yaklaşık 15 dakika kızıyla telefonda görüşen Lokman Barış Ç.'nin, kızının "Bir hata yapmışsın, sakın bir delilik yapma, cezanı çeker çıkarsın" sözleri üzerine intihardan vazgeçip teslim olduğu kaydedildi.

        "POLİS ARAÇLARINI GÖRÜNCE ONU VE KENDİMİ ÖLDÜRMEK İSTEDİM"

        Tutuklanan zanlının emniyetteki ifadesinde ise, "Facebook'taki arkadaş listesi ve beğenileri nedeniyle tartıştık. Kıskançlık krizine girdim. Zaten sürekli tartışıyorduk. Daha önce beni iki kez şikayet etmiş ve uzaklaştırma kararı almıştım. Yine aynı şeyleri yaşamak istemiyordum. Artık buna bir son verilmesi gerektiğini düşündüm. Dışarıya polis araçlarının geldiğini görünce onu ve kendimi öldürerek her şeye son vermek istedim. Kızımla konuştuktan sonra intihar etmekten vazgeçip teslim oldum" dediği öğrenildi.

        İKİ KEZ ŞİKAYETÇİ OLMUŞ

        Cinayete kurban giden 21 yaşındaki Deniz Aktaş'ın 13 Mayıs 2014'te Fatih Polis Merkezi'ne giderek şiddet gördüğü gerekçesiyle Lokman Ç. hakkında şikayetçi olduğu ortaya çıktı. Lokman Ç. hakkında ‘Kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, tehdit ve hakaret' suçlarından işlem yapıldığı kaydedildi. Darp raporu alan Aktaş'ın başvurusu üzerine Lokman Ç. hakkında evden uzaklaştırma kararı verildiği öğrenildi. Ancak Aktaş'ın bir gün sonra şikayetinden vazgeçerek uzaklaştırma kararını kaldırttığı belirtildi. Aktaş'ın, 28 Haziran 2014'te aynı şikayetle tekrar polis merkezine başvurduğu ve yine bir gün sonra polis merkezine giderek şikayet dilekçesini geri aldığı ifade edildi.

        TARHAN BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

        Öte yandan Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, Facebook'taki sayfasında kadın cinayetlerine yönelik kendisine ait sözleri paylaşan Deniz Aktaş'ın yakınlarını arayarak başsağlığı diledi.

        POLİS: İHMAL YOK

        Aktaş’ın cinayete kurban gittiği dakikalarda yaşananları ‘olay anı’ başlığıyla açıklayan Antalya Emniyet Müdürlüğü, polisin olayda ihmalinin olmadığını belirtti. Zanlı Çelik tutuklandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ