Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Lösemi hastalığına yenik düşen Gamze Akbaş toprağa verildi

        Mert Neşet MUSLU/İZMİR

        Çarşamba günü saat 16.00 sıralarında, akciğerindeki enfeksiyonun önlenmesi için tedavi gördüğü İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaşamını yitiren Akbaş'ı son yolculuğunda, sevenleri yalnız bırakmadı.

        Hacı Ali Gültekin Camii'nde kılınan cenaze namazına, Gamze Akbaş'ın eşi Emrah Akbaş, babası İbrahim Canseven ve annesi Sema Canseven, çalışma arkadaşları ve sevenleri katıldı. Akbaş'ın, "Onun büyüdüğünü görmek istiyorum" dediği oğlu Atakan (6) ise, cenaze namazına getirilmedi. Sevenleri, talihsiz kadını gözyaşları içinde sonsuzluğa uğurlarken, Emrah Akbaş ise sık sık eşinin tabutuna baktı. Lösemili Çovcuklar Vakfı (LÖSEV) ve Türk Eğitim Vakfı'nın (TEV) temsilleri de, cami önünde stant açtı.

        ÇOCUĞU İÇİN HAYATTA KALMAK İSTEDİ

        Oldukça üzgün olduğu gözlenen Emrah Akbaş, 5 yıl süren mücadeleye rağmen eşini yaşatamadıklarını belirtti. Kendilerine destek olan herkese teşekkür eden Akbaş, "Acımız büyük. Eşimle birlikte, hastalığı yenmek için 5 yıl savaştık. Ancak, elimizden bu kadar geldi. Bu süreçte Türkiye'nin desteğini arkamızda hissettik. Bize destek olan tüm kurumlar ve doktorlarımıza teşekkür ediyorum. Eşimin hastalığı yenmesi için tek çare ilikti, ama vücudun uyum sağlaması da önem taşıyordu. Nakil olduktan sonra vücutta uyum problemi oldu. Bundan sonra herkes, ilik bağışı konusunda daha duyarlı olmalı. Şu an için binlerce hasta ilik arıyor. İnşallah bundan sonra bu tarz sıkıntılar yaşanmaz" dedi. Eşiyle son görüşmesinden de bahseden Emrah Akbaş, "Kendisi hep güzel şeylerden bahsetti. Çocuğu için hayatta kalmayı çok istemişti" diye konuştu.

        ANNEM ATATÜRK'ÜN YANINA GİTTİ

        Annesinin öldüğünü 6 yaşındaki oğlu Atakan'a da söylediklerini belirten Akbaş, "Atakan'a, annesinin öldüğünü söyledik. O ise bize, 'İyi insanlar cennete gider. Annem, Atatürk'ün yanına gitti' diye cevap verdi" diye konuştu. Minik Atakan'ın bu süreçte psikolojik destek alacağı öğrenildi.

        VÜCUT SAVAŞI KAYBETTİ

        Gamze Akbaş'ın babası İbrahim Canseven ise, "Kızımın vücudu hastalıkla verdiği savaşı kaybetti. Belli bir yere kadar gelebildik. Bu süreçte bize destek olan basına ve herkese teşekkür ediyorum. Türkiye'de ilik bulunması için merkez açılmalıdır" dedi.

        TÜRKİYE SEFERBER OLMUŞTU

        Türkiye, lösemi hastası İzmirli bankacı Gamze Akbaş'ı, 3 yaşındaki oğlu Atakan'a yazdığı mektuptaki, "Ölmek istemiyorum, Atakan'ın büyüdüğünü görmek istiyorum" feryadıyla tanıdı. Doktorlar, o dönemde Akbaş'ın üç aylık ömrünün kaldığını söylemiş ve talihsiz kadının yaşam şansının düşük olduğunu belirtmişti. Yaşananların ardından, talihsiz anneye yardım etmek için tüm Türkiye seferber olmuş ve 20 bine yakın kişi kan vermek için sıraya girmişti. Daha sonra Akbaş için, uygun kemik iliği İtalya'da bulunmuş ve nakil olmuştu. Ünlü şovmen Okan Bayülgen de talihsiz kadın ile Disco Kralı adlı programında telefon bağlantısı yapmış ve duygusal anlar yaşanmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ