Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, TBMM Genel Kurulu'nda milletvekillerine kötü muamele ve angaryadan dolayı AİHM'e başvurduğunu açıkladı

        Kaplan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Meclis'in itibarının bir Cent'e indirildiği için, bir Cent talepli, angarya ve kötü muameleden AİHM'ye bugün itibariyle başvuru yaptığını söyledi.

        "İç Güvenlik Paketi"nin görüşmelerinde yaşanan kavgaların, uyuklamaların, yaralananların görüntü ve fotoğraflarını da dosyaya koyduğunu belirten Kaplan, "Bundan haz almıyorum ama zorbalığın ve çoğunluk diktasının da esiri değiliz" dedi.

        Kaplan, İçtüzük yerine geçen düzenleyici işlemler ve TBMM Başkanlık Divanı'nın, tasarının görüşmeleriyle ilgili yapılan itirazlar nedeniyle aldığı kararlara ilişkin de Anayasa Mahkemesi'ne bugün bir kuruşluk bireysel başvuru yapacağını bildirdi.

        Her milletvekilinin kendisi gibi bireysel başvuru hakkı olduğunu söyleyen Kaplan, isteyen milletvekillerine başvurunun örneğini vereceğini kaydetti.

        Genel Kurul'un 5 Nisan'a kadar aralıksız çalışma kararının alındığını anımsatan Kaplan, "Demokratik geciktirme muhalefetimizi bir üst aşamaya geçiriyoruz. Meclis'i sarsacağız. Meclis'i genel görüşme ve gensoru önergeleriyle kilitleyeceğiz. Ya bu paketi geri alacaklar ya da burunlarında fitil fitil getirmiş olacağız" diye konuştu.

        "F-4 KAZALARIYLA İLGİLİ GENEL GÖRÜŞME İSTEYECEĞİZ"

        Kaplan, gazetecilerin sorusu üzerine, AK Parti ile paketle ile ilgili hiçbir temasın olmadığını, AK Parti'nin "tekriri müzakere" diyerek oyalama taktiği uyguladığını savundu.

        Kaplan, "132 maddeyi birden geçirmeye yürekleri yetmez. Göreceksiniz 67 maddeden sonra geri kalan maddeleri komisyona çekecekler" ifadesini kullandı.

        Meclis'in pazartesiye kadar çalışmalara ara vermesinin nedeninin paketle ilgili olmadığını, AK Parti'nin gündeminde özel işlerin bulunduğunu kaydeden Kaplan, "Paketin yeniden değerlendirilmesi için tek şartımız geri çekilmesi. Biz pazarlık yapmıyoruz" dedi.

        Kaplan, Konya'da düşen F-4 uçağıyla ilgili şehit olan pilotlara Allah'tan rahmet dileyerek, "Bu kaza çok düşündürdü beni. Hep F-4 ve hep çakılma. Daha önce 4 şehit vardı. Yakın zamanda bu kazalarda 14 şehit var. Grubumuzla paylaşıp bu konuda genel görüşme isteyeceğiz. Çünkü iki konuda ciddi kaygılarımız var. Bİrincisi modernizasyon ve bu uçakların son yazılımları, şifre ve kodlar kimde? Bir yerden müdahale var mı? Ciddi soru işaretidir" diye konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ