Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Baransu'nun eski eşinden evrak getirme iddiasına yalanlama

        Nihat ULUDAĞ / İSTANBUL

        Gazeteci Mehmet Baransu'nun eski eşi Esra Konur'un evinin kömürlüğü'nde bulunan 5 çuval evrağa el konuldu. 5 çuval dolusu evrağın açılması işlemleri sırasında, Esra Konur ile Mehmet Baransu'nun avukatları, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne davet edildi. Esra Konur avukatı Murat Sultansu ile birlikte saat 15.00 sıralarında emniyete gelerek ifade verdi. Ancak Mehmet Baransu'nun avukatları gelmedi.

        Konur'un avukatı Murat Sultansu, ifade alım sonrası emniyet çıkışında yaptığı açıklamada, "Geldik ve ifade verdik. Fakat Baransu'nun avukatları açma işleminde bulunmadıklarından dolayı bu işlem yapılamadı" dedi. Evrakların kime ait olduğu konusunda herhangi bir açıklama yapamayacağını belirten Sultansu, evrakları kendilerini emniyete teslim ettiği yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine, "Doğru değil bu. Bizim getirdiğimiz bir evrak yok. 2 Mart günü polise yapılan bir ihbar sonrasında, müvekkilim Esra Konur'un kömürlüğündeki evraklara polis el koydu" diye konuştu.

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne 2 Mart günü yapılan bir ihbarda, Balyoz soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Mehmet Baransu'nun eski eşi Esra Konur'un evinin kömürlüğünde bazı resmi evrakların bulunduğu belirtildi.

        5 ÇUVAL DOLUSU EVRAĞA EL KONULDU

        İhbar üzerine harekete geçen İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Esra Konur'un evinin kömürlüğünde arama yaptı. Burada bulunan 5 çuval dolusu evrağa el konuldu.

        BARANSU'NUN AVUKATLARI GELMEDİ

        El konulan 5 çuval dolusu evrağın açılması işlemleri sırasında, Esra Konur ile Mehmet Baransu'nun avukatları, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne davet edildi. Esra Konur avukatı Murat Sultansu ile birlikte saat 15.00 sıralarında emniyete gelerek ifade verdi. Ancak Mehmet Baransu'nun avukatları gelmedi.

        İFADE VERDİK

        Gazeteci Mehmet Baransu'nun eski eşi Esra Konur'un avukatı Murat Sultansu, ifade alım sonrası emniyet çıkışında yaptığı açıklamada, "Geldik ve ifade verdik. Fakat Baransu'nun avukatları açma işleminde bulunmadıklarından dolayı bu işlem yapılamadı. Bu işlem de başka bir güne ertelendi. Sonra gereken işlemler yapılacak. Biz de ifademizi verdik ve gidiyoruz" dedi.

        BİZ EVRAK GETİRMEDİK

        Evrakların kime ait olduğu konusunda herhangi bir açıklama yapamayacağını belirten Sultansu, evrakları kendilerini emniyete teslim ettiği yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine, "Doğru değil bu. Bizim getirdiğimiz bir evrak yok. 2 Mart günü polise yapılan bir ihbar sonrasında, müvekkilim Esra Konur'un kömürlüğündeki evraklara polis el koydu" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ