Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 14 yıl sonra gelen itiraf katilin yakalanmasını sağladı

        Pendik'te 23 Aralık 2001 günü ekmek almak için evden çıkan Derya (8) ve Deniz (6) Güldane ortadan kayboldu.

        Anne Ayten Güldane o tarihten sonra çocuklarını bulmak için polise başvurdu. Televizyonlara çıkarak çocuklarını aradı. Ayten Güldane o dönem çocuklarını boşanmak üzere olduğu eşinin kaçırdığını da iddia etti. Ancak çocuklar bir türlü bulunamadı.

        14 YIL SONRA İFADE VERDİ

        Yıllardır tozlu raflarda duran olay dosyası bir tanığın ifadesiyle tekrar açıldı. 26 yaşındaki bir kadın, polise giderek, çocukların kaybolduğu hafta yaşadığı bir olayı anlattı. O dönem 12 yaşında olan görgü tanığının iddiasına göre, çocukların kaybolduğu hafta bir çöp konteynerine 2 poşet taşıyan bir kadın kendisinden yardım istedi. Genç kadın, çöpe atılan o poşetlerde, çocukların cesetlerinin olabileceğini öne sürdü.

        Görgü tanığının polise verdiği bilgide, kadının davranışlarının çok şüpheli olduğunu ve kimseye bir şey söylememesi için kendisini tembih ettiğini dile getirdi.Cinayet Büro dedektifleri, genç kadının verdiği eşkal bilgilerini değerlendirdi. Çalışmalarda, zanlının ölen çocukların babasının sevgilisi G.G. olduğu ortaya çıktı.

        Zanlının 2001'de Derya ve Deniz'in babasıyla ilişki yaşadığı, evlenmek için ise 2 çocuğu engel olarak gördüğü iddia edildi. Gözaltına alınan katil zanlısı emniyetteki işlemlerin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ