Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Yalova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin laboratuvarında kimya dersi sırasında deney yapılırken yaşanan patlama, MEB'i harekete geçirdi.

        Lütfi ERDOĞAN- Burhan KAZMALI-Ceylan SEVER/HABERTÜRK

        Bakanlık uzmanları konuyla ilgili incelemelere başladı. MEB, eğitim teknolojilerinde yaşanan gelişmeler sonrası derslik, atölye ve laboratuvarlarda kullanılan araç ve gereçle makine-teçhizatın niteliğini yeniden değerlendirme kararı aldı. 2014 yılının aralık ayında Antalya’da 134 katılımcıdan oluşan, 14 çalışma grubuyla gerçekleştirilen çalıştay sonucunda 12 derse ait eğitim araç ve gereçleri yeniden belirlendi.

        UYGULAMALI DENEY DERSLERİ VERİLECEK

        MEB, deney setleriyle ilgili öğretmenlere deneyleri doğru ve sağlıklı bir şekilde yapabilmeleri için hizmet içi ve uzaktan eğitim verilmesini kararlaştırdı.

        Uzaktan eğitimde öğretmenlere deney yapımı görüntülü şekilde uzmanlar tarafından anlatılacak. Öğretmenler belirlenen illerde uygulamalı olarak ders görecek. Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün konuyu araştırması için okulda müfettiş görevlendireceği de öğrenildi. Lise ve ortaokulların yüzde 80’inde laboratuvar olmadığını belirten Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, “Öğretmenlere yeterli seminer verilmiyor. Fen bilgisi öğretmenlerine özellikle malzeme ve araç gereç kullanımıyla ilgili eğitim verilmesi gerekir” dedi. Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise MEB’in resmi ve özel öğretim kurumlarında güvenli deneylerin yapılmasına yönelik standartlar ile işlem basamaklarını anlatan kapsamlı mevzuata ihtiyacı olduğunu ifade ett

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ